Lika nekretnine

Senj - stara i nova destinacija Ekipnog prvenstva Hrvatske u pikadu 2019. godine!

Objavljeno: 22.04.2019
Najatraktivnije natjecanje svake pikado sezone sigurno je Ekipno prvenstvo Hrvatske na kojem se može vidjeti sve ono vrijedno što hrvatski pikado ima. U ovoj sezoni na redu je 26. Ekipno prvenstvo Hrvatske koje je na rasporedu od 27. do 28. travnja 2019. godine, koje će se održati u Sportskoj dvorani Robert Barbić-Beli u Senju u organizaciji Pikado kluba Senj, a pod pokroviteljstvom Grada Senja i Turističke zajednice grada Senja. Na 26. po redu Ekipnom PH nastupit će čak 92 ekipe iz cijele Hrvatske koje su se cijele sezone borile za nastup u gradu podno kule Nehaj. Postoje svi preduvjeti za pravi festival hrvatskog pikada, a u Senj će doputovati preko 600 ljudi iz svih dijelova Hrvatske.
 
Iako je na prošla dva ekipna PH organizacija u Matuljima bila iznimno dobra sa odličnim uvjetima za igru, IO HPS-a ove godine je ipak prihvatio kandidaturu iz Senja jer se u prošlosti Senj pokazao kao odlična destinacija za pikado. Ako se toj činjenici pridodaju i zahtjevi mnogih naših natjecatelja koji su u razgovorima uvijek isticali želju za ponovnom igrom u Senju, onda smatram da smo donijeli ispravnu odluku." - kazao je predsjednik HPS-a Tihomir Mamić.
 
26. travnja 2019. godine s početkom u 20 sati na rasporedu je predstavljanje ekipa uz druženje i nastup TS Baruffa na igralištu OŠ. S. S. Kranjčevića u Senju, gdje će biti smješten šator.
 
27. travnja 2019. (subota) u 9 i 30 u Sportskoj nas dvorani očekuje svečano otvorenje Ekipnog prvenstva, nakon čega u 10 sati počinju utakmice 1. kola po skupinama. 
 
Sustav natjecanja je isti kao i prošle sezone, u prvoj fazi ekipe su podijeljene u 8 skupina sa po 3 ekipe pri čemu dvije prvoplasirane idu dalje, dok se u drugoj fazi igra na listi 16 dvostrukim nokaut sustavom (desna i lijeva strana). 
Istoga dana u 21 sat očekuje nas koncert Giuliana, a u nedjelju, 28. travnja 2019. godine koncert grupe Diktatori u 15 sati te u 17 sati proglašenje pobjednika i službeno zatvaranje Ekipnog prvenstva Hrvatske u pikadu (Sportska dvorana Robert Barbić-Beli).
 
Hrvatski pikado savez, A. V. / Foto: HPS
Novalja.coom