Lika nekretnine

Proslavljen dan Općine Plitvička Jezera i blagdan sv. Jurja

Objavljeno: 26.04.2019

KORENICA - 23. travnja proslavljen je dan Općine Plitvička Jezera. Povodom dana Općine i blagdana sv. Jurja, položeni su vijenci na spomeniku sv. Jurja u Korenici, nakon čega je u prostorijama Učeničkog doma održana svečana sjednica.

Sjednici su prisustvovali brojni gosti iz obližnjih gradova i općina, predstavnici županije, predstavnici tvrtki, javnih ustanova, kulturnih i športskih udruga, te političkih stranaka, predstavnici crkvene zajednice, te predstavnici Općine Plitvička Jezera.

Na sjednici su se istaknuli projekti izvršeni u 2018. godini i najavili planirani projekti za tekuću godinu. Također, na sjednici su po prvi put dodijeljene novčane nagrade i priznanja udrugama i pojedincima za ostvarene rezultate u prethodnoj godini, uzimajući u obzir da će se do sljedeće godine odrediti kriteriji prema kojima će se dodjeljivati nagrade.

Nakon sjednice, prisutni su pozvani na prigodan domjenak koji su pripremili učenici i djelatnici Srednje škole Plitvička jezera.

Na kraju dana, održana je i sveta misa za blagdan sv. Jurja, te se večernji program nastavio nakon mise u dvorani u Korenici.

Bogati program započeo je sa nastupom HKUD Korenica i SKD Prosvjeta Pododbor Korenica, a pokazali su se i najmlađi u očuvanju i promicanju vrijednosti tradicije kraja.

Nakon kulturno umjetničkih društava, atmosferu su dodatno zagrijali Tamburaški sastav Patrioti i DJ VRXX.

OPJ/M.K.

Novalja.coom