Lika nekretnine

Pregršt velikih zlatnih medalja s novosadskoga poljoprivrednog sajma

Objavljeno: 14.05.2019

OTOČAC - Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu najveća je manifestacija u oblasti poljoprivrede u jugoistočnoj Evropi, na njoj se predstavljaju najznačajniji proizvođači iz ovog sektora gospodarstva čija ponuda izaziva veliki interes poljoprivrednika, ali i mnogih drugih koji se naslanjaju na poljoprivredu. To je, bez sumnje i razlog što je ovaj Sajam i te kako interesantan i za poslovne ljude i posjetioce.

Tradicija Poljoprivrednog sajma u Novom Sadu duga je skoro devet desetljeća, a ove godine sudjelovalo je 1.518 izlagača, koji predstavljaju proizvode i usluge iz 61 države.

Tradicija ocjenjivanja kvalitete duža je i od samog sajma pa su u susret najvećem agrobiznis događaju u ovom dijelu Evrope, 86. međunarodnom poljoprivrednom sajmu, uručena priznanja najboljima na ocjenjivanju kvalitete proizvoda u velikom broju robnih grupa.

Proizvođači iz Ličko-senjske županije sudjelovali su sa svojim proizvodima u ukupno četiri robne grupe te ostvarili vrlo zapažene rezultate te su ove godine svi dobitnici velikih zlatnih medalja i to:

- u ocjenjivanju kvalitete proizvoda od voća i povrća i voćnih sokova, OPG Bogdanić Helene iz Otočca za pekmez od šljiva – bez šećera,

- u ocjenjivanju kvalitete sjemenskog materijala biljnog porijekla, Agrovelebit d.o.o. iz Lovinca za sjemenski krumpir, sorta Vineta,

- u ocjenjivanju kvalitete proizvoda na bazi žita i brašna, konditorskih proizvoda i šećera, Tušak d.o.o. iz Gospića za proizvod Speci Intense,

- u ocjenjivanju kvalitete mliječnih proizvoda, sireva i sladoleda Tomaić commerce d.o.o. – Sirana „Runolist“ iz Otočca za sir škripavac i sir „Runolist“.

Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Otočac je sufinancirala jedan proizvod po proizvođaču za ocjenu kvalitete te logistički pripomogla da proizvođači na ovom sajmu sudjeluju.

M. K.

Novalja.coom