Lika nekretnine

Predstavljanje Korizmenjaka, Senjskog zbornika 45/2018 i knjige “Velebitsko podgorje i njegova Crkva u prošlosti i sadašnjosti”

Objavljeno: 16.05.2019
U Senju će se sutrašnji Međunarodni dan muzeja 2019. obilježiti bogatim kulturnim programom. Obilježavanje Međunarodnog dana muzeja svake godine 18. svibnja prilika je za okupljanje brojne muzejske zajednice i upoznavanje javnosti sa značajnom ulogom muzeja u društvu  s obvezom pripreme izložbe na zadanu temu MDC-a koja ove godine glasi Muzeji kao središta kulture: budućnost tradicije.
 
Obilježavanje posvećeno 70. godišnjici djelovanja Senjskog muzejskog društva
Sve započinje u 11,00 sati u Gradskom muzeju Senj otvaranjem izložbe ”70. godišnjica djelovanja Senjskog muzejskog društva”, a nastavlja se u 12,00 sati predstavljanjem knjige akademkinje Anice Nazor "Korizmenjak – transkripcija s rječnikom" u Pučkom otvorenom učilištu Milutina Cihlara Nehajeva. Riječ je o latiničkom prijepisu zbirke korizmenih propovijedi pisanih hrvatskim crkvenoslavenskim jezikom i tipografski uzornom uglastom glagoljicom, koja je svoje faksimilno izdanje doživjela već 1981. godine u izdanju Senjskog muzejskog društva. Knjigu koju su objavili Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu i Grad Senj predstavit će mons. dr. Mile Bogović, prof. dr. sc. Mateo Žagar te akademkinja Anica Nazor, koja je ujedno i autorica.

Promocija Senjskog zbornika 45/2018 te knjige “Velebitsko podgorje i njegova Crkva u prošlosti i sadašnjosti”
Večernji dio obilježavanja započinje u 19,00 sati u Pučkom otvorenom učilištu Milutina Cihlara Nehajeva predstavljanjem  Senjskog zbornika 45/2018 i promocijom knjige mons. dr. Mile Bogovića “Velebitsko podgorje i njegova Crkva u prošlosti i sadašnjosti”.
Promocija Senjskog zbornika 45/2018 započet će priopćenjem glavnoga urednika dr. sc. Miroslava Glavičića, a sam će Zbornik predstaviti dr. sc. Martina Bašić (Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti) te dr. sc. Ivan Brlić (Institut društvenih znanosti Ivo Pilar, područni centar Gospić).
Knjigu mons. dr. Mile Bogovića predstavit će Ivica Mataija, prof., ravnatelj Državnog arhiva u Gospiću, a o knjizi će govoriti i sam autor.
 
Moderator predstavljanja je Blaženka Ljubović, prof., a u glazbenom dijelu programa nastupaju polaznici Škole gitare – Gitariziranje pod vodstvom profesora Domagoja Biondića: Luka Krmpotić, Šimun Žarković i Roko Tomljanović.

A. V. / Foto: TZ Senj

Novalja.coom