Lika nekretnine

A ovaj su incident na Bleiburgu hrvatski lijevi mediji mudro prešutjeli

Objavljeno: 21.05.2019

Austrijska policija na Bleiburgu je privela novinara Frankfurter Rundschaua iz Frankfurta Danijela Majića.

Očevici tvrde da je Majić je provocirao i vrijeđao nekoliko sudionika komemoracije Bleiburške tragedije. Među njima je i starijeg muškarac s hrvatskim trobojnicom koji je pozvao policiju i prijavio Majića.

Danijel Majić javno se predstavlja kao Hrvat, na društvenim mrežama veliča Balkan, a često objavljuje simbole propale Jugoslavije i komunističkog diktatora Tita. Slavio je i kad je gorjela katedrala Notre Dame.

Postoji i video snimka na kojoj se vidi kako austrijska policija privodi Majića. Dok ga je policija odvodila, iz pozadine su se čula psovke upućene Majiću: “ ..bem li ti majku, da ti….” .

Danijel Majić je na Twitter profilu napisao da nije priveden, već da ga je policija spasila da ne bude pretučen. Tvrdi da ga je “Velimir Bujanec pljunuo” te da je austrijska policija izbavila izvela iz potencijalno ugrožavajuće situacije.

“Sve je počelo kad me prepoznao Ante Udbinac, čovjek u Bujančevoj pratnji. Prišao mi je i otpočeo cinični razgovor. Nakon što sam se okrenuo, Bujančeva partnerica me je počela vrijeđati na osobnoj razini. Sam Bujanec nije ništa rekao, ali me je pljunuo dva puta. Potom su me i ostali počeli vrijeđati. Vikali su da sam jugokomunist i slično. Jedan me je udario u nogu, dok me je drugi neuspješno pokušao zahvatiti šakom”, ispričao je Majić za Novosti , te dodao: “Da nije bilo policije u blizini, vjerojatno bi sve skupa završilo puno gore”.

Svoju stranu priče objavio je i Velimir Bujanec:

“Okupljanje na Bleiburškom polju prošlo je bez i jednog incidenta od strane hrvatskih hodočasnika. Međutim, austrijska policija ipak je imala posla; priveli su ljevičarskog provokatora, izvjesnog Danijela Majića iz Frankfurta. Majić je vrijeđao i provocirao nekoliko starijih osoba, jednu gospođu s krunicom oko vrata i starijeg gospodina s hrvatskim barjakom. Kada je policija vidjela tu spodobu kako provocira hodočasnike, odmah su ga priveli”.

Danijel Majić se u novinarskom svijetu smatra padobrancem koji u nedostatku talenta za ozbiljno novinarstvo pažnju pokušava izazvati tekstovima kakvih se srame čak i Vučićevi novinari u Srbiji

Dok je sav civilizirani svijet bio u šoku zbog katastrofalnog požara u katedrali Notre Dame, Danijel Majić se radovao.

“Notre Dame gori i to je tako dobro!“, napisao je u jednoj od niza objava Majić.

Slično su objavili i neki srbijanski mediji ali su brzo objavu obrisali, a Vučić je dan poslije za obnovu Notre Dame u Parizu uplatio milijun eura pa se taj tekst u Srbiji, ironično, naziva najskupljim tekstom u povijesti te zemlje.

Maxportal.hr

Novalja.coom