Lika nekretnine

Iskoristimo priliku, izađimo na birališta

Objavljeno: 24.05.2019

Poštovani umirovljenici !

Uvjeravam vas da smo sami krivi što se nalazimo na margini naše zajednice i društva i što nikoga ne interesiraju naši zahtjevi i potrebe.

Krivi smo iz jednostavnog razloga što ovako neodlučni, razasuti, izgubljeni i utopljeni u raznoraznim strankama, kojih je u Hrvatskoj trenutno čak 170, zasigurno nikada nećemo ostvariti niti jedan, jedini cilj, niti jedno od svojih prava. Lani ja Hrvatska imala 1.230.000 umirovljenika a sve stranke zajedno oko 400.000 članova. Da je sreće i pameti pola bi bilo članova HSU-a, jedine stranke čija je osnovna zadaća skrb o umirovljeničkoj populaciji. Zamislite samo kakav bi odnos snaga i situacija u Saboru bila, kada bi, uz našeg sadašnjeg predstavnika, tamo bilo još desetak naših članova.

Nitko od nas, nadam se, ne misli da bi umirovljenici trebali voditi ovu Državu. Zasigurno ne ali uz mlade, sposobne i stručne ljude biti korektiv, temeljen na životnom iskustvu i znanju, stečenom obnašanjem određenih dužnosti i poslova, svakako da. U Hrvatskoj trenutno, na jednog umirovljenika, otpada 1.2 radnika dok je  radi usporedbe, 80-ih godina Hrvatska na jednog umirovljenika imala čak 4 radnika. Trenutno manjak radne snage rješavamo uvoznom dovodeći ljude upitnog znanja, kulture i stručnosti. Pomičemo dobnu granicu radne sposobnosti na 67.god i bojim se da će se na tome stati.

Stoga vas pozivam iskoristimo priliku, izađimo na birališta i svojim glasovima osigurajmo svog predstavnika u EU parlamentu.  Zaokružimo Silvana Hrelju, br. 4 na listi br. 12. jedini  predstavnik umirovljenika na izborima za Europski parlamet.

Izađite na izbore, to je naša dužnost i obveza. Ne dopustite da drugi odlučuju za Vas.

 

Županijski koordinator HSU-a

Ivan Bižanović

Novalja.coom