Lika nekretnine

Ruža - kraljica europarlamentarnih izbora u Hrvatskoj

Objavljeno: 27.05.2019

OTOČAC – Ma što god tko o njoj mislio, i oni koji je poštuju i oni koji je mrze, Ruža Tomašić je izborna zvijezda europarlamentarnih izbora u Hrvatskoj. Dobila je ovaj puta najviše preferencijskih glasova, čak 68.955! Sjetimo se da je u prošlim europarlamentarnim izborima, tada na listi HDZ-a, dobila čak 104.000 preferencijalnih glasova. Daleko bi nas sada odvelo da se bavimo time što bi bilo kad bi bilo, da je bilo političke širine i da je Ruža završila na nečijoj listi, mandata ne bi manjkalo niti bi nosovi bili obješeni. Osobno ima biti zadovoljna i prezadovoljna, sve vrste prigovora njoj ovime su manje od makova zrna, nebitne.

Nešto malo za njom zaostaje Mislav Kolakušić koji je dobio 67.824 glasova. A na trećem mjestu je Biljana Borzan iz SDP-a sa 63.846 glasova.

Tako je Ruža „hrvatska“ i ovaj put sve pomela pred sobom, pokazala i dokazala da je političarka par excellence, a kako i ne će biti, žena je živjela i radila u tomu trulom Zapadnom svijetu, tamo se i školovala pa poznaje sve uzuse kako taj i takav svijet funkcionira, za razliku od „mentalnih komunista“, kako ih nazva Aralica, koji još uvijek brljaju po talogu komunističke baštine, pokušavajući prodati rog pod svijeću. I još hoće reći da je to – Europa.

M. K.

Novalja.coom