Lika nekretnine

3. zahvalno hodočašće Majci Božjoj Krasnarskoj

Objavljeno: 29.05.2019

KRASNO – Svećenici Gospićko-senjske biskupiji okupili su se u ponedjeljak 27. svibnja u velebitskom svetištu Gospe Krasnarske na svojemu trećem zahvalnom hodočašću Zaštitnici biskupije.

Četrdesetak svećenika, zajedno s biskupima Zdenkom Križićem i umirovljenim Milom Bogovićem, najprije su u crkvi slavili misu, kojom su zahvalili Bogu za dar Gospićko-senjske biskupije, ali i prosili Majku Božju od Krasna za zagovor u svakodnevici, kako je u uvodu istaknuo mons. Križić, pozvavši svećenike kao “proštenjare” – što je drugi izraz za hodočasnike – da mole također oproštenje za sebe i za svoje vjernike kojima su poslani sakramentalno praštati grijehe.

Na početku drugog dijela susreta, koji je ujedno svojevrstan nadomjestak za redovite međudekanatske sastanke poslije Uskrsa, mons. Križić je svećenicima iznio neke točke s nedavno održanoga sastanka Prezbiterskoga vijeća: izlazak DVD-a o štovanju Majke Božje u Gospićko-senjskoj biskupiji, pod nazivom “Lička Majka od utjehe”; slavlje svetkovine sv. Vida u Rijeci i proslava 50. obljetnice Riječke nadbiskupije (15. 6.); Svećenički dan Riječke metropolije, koji će se održati u Gospiću i na Udbini (25. 6.); uvođenje novog godišnjeg susreta pojedinih dekanata s biskupom, uz predaju parica; zajedničke duhovne vježbe svećenika svake tri godine.

Zatim je generalni vikar Marinko Miličević svećenike izvijestio o nekim pojedinostima predviđenoga programa za dogodišnje biskupijsko hodočašće u Rim u povodu 20. obljetnice osnutka Gospićko-senjske biskupije. Slijedio je rekreativni dio susreta, uz razgovor, pripremu roštilja i zajedničko blagovanje u dvorani kuće pored svetišta.

A.K./M.K.

Novalja.coom