Lika nekretnine

Tri kaznena i sedam prometnih

Objavljeno: 30.05.2019

GOSPIĆ - U protekla 24 sata (29./30. svibnja) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su tri kaznena djela, jedno narušavanje javnog reda i mira, te sedam prometnih nesreća.  

Policijski službenici Policijske postaje Otočac dovršili su kriminalistička istraživanja nad:

-  51-godišnjakom s područja grada Otočca zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.  U sklopu kriminalističkog istraživanja izvršena je pretraga prostorija koje on koristi u kojoj je pronađeno 250 metara detonirajućeg štapina, koje je neovlašteno posjedovao.  

 - 25-godišnjakom s područja općine Vrhovine zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo krađe. Sumnjiči se da je od studenoga 2018. do 12. ožujka 2019. godine u šumskom predjelu Rape kod mjesta Dabar posjekao i ukrao 38 stabla bukve, u vlasništvu pravne osobe sa sjedištem u Otočcu.

Protiv njih će biti podnijete kaznene prijave nadležnomu državnomu odvjetništvu.

- 80-godišnjakom s područja grada Otočca zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo prijetnje. Sumnjiči se da je 30. travnja 2019. godine u Doljanima prijetio smrću 47-godišnjoj Doljančanki. Protiv njega je nadležnomu državnomu odvjetništvu podnijeto izvješće kao nadopuna kaznene prijave.

Narušavanje javnog reda i mira počinjeno je svađom i vikom na području Novalje, te će protiv počinitelja biti podnijet optužni prijedlog nadležnom sudu.         

Jedna prometna nesreća je s ozlijeđenom osobom, a dogodila se na području Novalje. U njoj je jedna osoba lakše ozlijeđena.

Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića (3), Korenice (2) i Otočca (1).

 

PU ličko-senjska

Novalja.coom