Lika nekretnine

Nastavnik koji se u Vukovaru osjećao -bolesno- i Popovčeve Novosti

Objavljeno: 10.06.2019

Profesor fizike i informatike u OŠ Matije Gupca iz Zagreba, Marko Šolić, nakon objave na Narod.hr-u da je zgrozio hrvatsku javnost svojim komentarom nakon posjeta Vukovaru, dobio je opomenu pred otkaz.

Isti nastavnik je i moderator grupe Školska zbornica na Facebooku, u kojoj je 12.000 učitelja, nastavnika i drugih stručnjaka povezanih s obrazovanjem. Nakon vijesti o opomeni pred otkaz, kako doznajemo, u istoj se grupi povela rasprava može li profesor Šolić i dalje nastaviti moderirati grupu.

Narod.hr priču o Šoliću je objavio 5. lipnja, te je nastavio tražiti odgovore o mogućim sankcijama, što se na kraju i dogodilo 7. lipnja. „Novosti“ Milorada Popovca samo dva dana nakon objave o sankcijama donose intervju sa Šolićem.

(…)

Podsjetimo, hrvatsku javnost zgrozio je nedavni istup profesora informatike iz zagrebačke Osnovne škole Matije Gupca koji je nakon školskog posjeta Vukovaru objavio svoju reakciju na ono što su učenici slušali tijekom organiziranog vodstva. U komentaru je izrazio nezadovoljstvo jer nije bilo ničega od „realne slike“ o „krivnji obje strane“, uz to, iznio je i nekoliko neistina. Njegov cijeli, podulji komentar, možete pročitati ovdje. 

“Marko Šolić osjeća se bolesno u gradu Vukovaru”, istaknuo je kao osjećaj na svom facebook-profilu 31. svibnja, te nastavio: “Išao sam bez predrasuda, čuo sam od kolega različite stvari, neki su govorili i kako se djeci prikazuje iznenađujuće realna slika o krivnji obje strane… Ništa od toga”.

Narod.hr

Novalja.coom