Lika nekretnine

Bocom u glavu

Objavljeno: 17.06.2019

GOSPIĆ - Tijekom proteklog vikenda (od 14. do 17. lipnja) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su dva kaznena djela, 10 prometnih nesreća i jedno narušavanje javnog reda i mira.

Od 1. rujna 2018. godine do 15. lipnja 2019. godine u Plitvičkom Ljeskovcu je nepoznati počinitelj provalio u obiteljsku kuću u vlasništvu 67-godišnjeg Hrvata iz koje je ukrao peć za centralno grijanje, radijatore, razni namještaj, keramičke pločice i televizor.

U subotu je u Novalji nepoznati počinitelj provalio je u kuću u vlasništvu 55-godišnje Hrvatice, iz koje je ukrao novac, osobne dokumente, bankovne kartice i nakit.

Policija traga za počiniteljima, protiv kojih će nadležnima državnima odvjetništvima biti podnijete kaznene prijave.

Tijekom proteklog vikenda evidentirane su tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama, a dogodile su se:

  • u subotu u 16.30 sati u mjestu Kvarte kada je 43-godišnji Splićanin upravljajući motociklom udario u rubni kamen te se tom prilikom teško ozlijedio;
  • u nedjelju u 11.50 sati u Brinju kada je maloljetnica (15) upravljala biciklom udarila u prednji kotač teretnog automobila. U prometnoj nesreći maloljetnica je teško ozlijeđena i zadržana na liječenju u KBC u Zagrebu;
  • u nedjelju u 20.10 sati u Gospiću kada 23-godišnjak upravljajući osobnim automobilom nije propustio drugi automobil kojim je upravljala 39-godišnja Zadranka te je ona udarila u njegov automobil. U prometnoj nesreći je vozačica teško ozlijeđena, dok je 50-godišnja putnica iz gospićkog automobila lakše ozlijeđena.

Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića (2), Otočca (2), Korenice (1), Karlobaga (1) i Novalje (1).

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđeno je ukupno 14 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 1 prekršaj upravljanja pod utjecajem alkohola. Najveća utvrđena brzina kretanja od 251 km/h izmjerena je u subotu na autocesti kada je 51-godišnji Austrijanac upravljao osobnim automobilom. On je kažnjen novčanom kaznom, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije na području RH u trajanju od 1 mjeseca.

Narušavanje javnog reda i mira počinjeno je drskim ponašanjem na području Otočca, te je utvrđena osnova sumnje da je 21-godišnji policijski službenik iz Otočca, van službe, u jednom ugostiteljskom objektu u Otočcu, bez ikakvog povoda i razloga udario bocom u glavu 25-godišnjaka iz Ličkog Lešća, te ga lakše ozlijedio. On je uhićen, te će uz optužni prijedlog biti doveden na nadležni sud. Budući je svojim ponašanjem neprimjerenim policijskom službeniku naštetio ugledu policije i time počinio težu povredu službene dužnosti, policijski službenik biti će udaljen iz službe.

PU ličko-senjska

Novalja.coom