Lika nekretnine

39. Susret maturanata senjske gimnazije – Dan maturanata 2019. godine

Objavljeno: 18.06.2019
Klub maturanata senjske gimnazije tradicionalno organizira 39. Susret maturanata senjske gimnazije. Subota, 22. lipnja tako je u potpunosti rezervirana za bogat cjelodnevni program koji članovi Kluba marljivo i strpljivo pripremaju cijele godine. 
 
Susret započinje đačkom svetom misom u Katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije u Senju u 8 sati, a jutarnji se dio programa nastavlja tradicionalnom izložbom „Slika senjskog maturanta“ u Gradskoj knjižnici Senj, u sklopu koje će svoje radove izložiti senjska umjetnica Jadranka Vukelić.  Samostalnom izložbom „Boje duše“ umjetnica Vukelić ujedno obilježava i 30 godina uspješnog umjetničkog djelovanja.
 
U 9.30 u senjskom Domu kulture počinje okupljanje i domjenak za sudionike Susreta uz pjesmu VIS-a Bonaca, a u 10.30 započinje skup sudionika 39. Susreta. U  11,30 Amaterska dramska grupa Pučkog otvorenog učilišta  „M. C. Nehajeva“ predstavlja prilagođeni komad prof. Ante Padjena „Barufa u susedaštvu“, a ulaz je slobodan za građanke i građane grada Senja. 
Prozivka „jubilaraca“ započinje u 13 sati u zgradi Srednje škole Pavla Rittera Vitezovića.
 
To je samo jedna od brojnih aktivnosti Kluba senjskih maturanata. Klub okuplja maturante bivše senjske gimnazije i nove gimnazijalce koji su maturirali školske godine 1990/91. kao učenici društvene gimnazije bivšeg Centra odgoja i usmjerenog obrazovanja "Vladimir Ćopić" Senj i onih koji su maturirali od školske godine 1991/92. nadalje na općoj gimnaziji Srednje škole Pavla Rittera Vitezovića u Senju. Osim što Klub gaji tradiciju svoje srednjoškolske obrazovne ustanove, organizira i kulturno-zabavne manifestacije, obilježava povijest srednjeg školstva i Gimnazije u Senju, promiče kulturne djelatnosti i potpomaže promidžbu turizma te se uvijek rado odaziva na sve manifestacije, aktivnosti i akcije u svojemu gradu, dajući tako potporu i ostalim udrugama, klubovima i društvima koji djeluju na području grada. 
 
Vidimo se na 39. Susretu maturanata senjske gimnazije!
 
KMSG / Foto: GKS 
Novalja.coom