Lika nekretnine

Škoro je pokazao respekt prema narodu ove zemlje

Objavljeno: 24.06.2019

Kako je i najavljeno, Miroslav Škoro u nedjelju je ujutro objavio kandidaturu za petog po redu hrvatskog predsjednika. Objavom kandidature definitivno je najavio rat partitokraciji, odnosno želji čelništva HDZ-a i SDP-a na nastavku smanjivanja ovlasti Predsjednika Republike.

- Riječ je o jednoj doista fantastičnoj kandidaturi. Sve je napravljeno po pravilima struke. Od kadra, u kojemu se u pozadini vidi biblioteka, do samoga Škore. Izgledao je smiren, pristojan, odmjeren, artikuliran, fokusiran… Što je najvažnije, pokazao je respekt prema narodu ove zemlje, tražeći poštovanje na način da ga daje. To davno, davno nismo vidjeli u Hrvatskoj –istaknula je komunikacijska stručnjakinja Ankica Mamić, koja je za Slobodnu Dalmaciju analizirala objavu Škorine predsjedničke kandidature.

Osobito se osvrnula na Škorine navode na račun političkih stranaka.

- Ta kandidatura davno je isplanirana, i jasno je da nije ad hoc događaj. Škoro joj je dao odličan „frame“. Prozvao je političke stranke da su otele vlast narodu, što uostalom misli većina građana. Time ne zaziva nikakav predsjednički puč, nego se vodi važećim hrvatskim zakonima. Nije govorio o Tuđmanovim ovlastima, niti o predsjedničkom sustavu. Za razliku od Zorana Milanovića, koji je nedavno objavio svoju predsjedničku kandidaturu, Škoro jasno govori i što će biti njegov program. I za taj program na izborima traži potporu – pojašnjava Ankica Mamić.

Uvjerena je da se objavom kandidature Škoro jasno ogradio od Velimira Bujanca, od Ruže Tomašić, Brune Esih i Zlatka Hasanbegovića i pokazao da on nije njihov kandidat nego kandidat naroda.

- Ovim se istupom Škoro zapravo jasno ogradio od Velimira Bujanca, od Ruže Tomašić, Brune Esih i Zlatka Hasanbegovića, svih onih koji mu zadnjih dana trče dati podršku. On podršku ne traži od stranaka, nego od svojeg naroda, posebno onih koji ne izlaze na izbore jer su zgađeni politikom. Pozvao se na prvi članak Ustava i pokazao pristojnost i respekt prema onima kojima se obraća – zaključuje Ankica Mamić te dodaje kako Škoro ima velike šanse koncem godine ući u drugi krug predsjedničkih izbora.

Podsjetimo, komunikacijska stručnjakinja Ankica Mamić je već ranije izjavila da će se najzanimljivija bitka predstojećih predsjedničkih izbora voditi između Miroslava Škore i Kolinde Grabar Kitarović u prvom krugu.

- Tko god od njih dvoje ostvari prednost u prvom krugu, u drugom će poraziti kandidata ljevice Zorana Milanovića - ocijenila je tada Mamić.

HRsvijet

Novalja.coom