Lika nekretnine

Potpisan Ugovor o javnoj nabavi radova 1. faze rekonstrukcije Kuće senjskih književnika

Objavljeno: 28.06.2019
U Senju je 28. lipnja 2019. godine potpisan Ugovor o javnoj nabavi radova 1. faze rekonstrukcije Kuće senjskih književnika između Grada Senja i izvođača radova Fidal d.o.o. iz Rijeke, a ukupan iznos investicije je 1.874.702,50 kn.
 
 S tim u svezi treba napomenuti da je krajem siječnja ove godine potpisan s Ministarstvom kulture Republike Hrvatske ugovor kojim se Gradu Senju odobrava 1.000.000,00 kn za investicijski program Kuća senjskih književnika (tzv. opožarenu kuću), i to za 1. fazu radova.
 
Tako je Grad Senj u sklopu Programa javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske ostvario značajan uspjeh u izgradnji, rekonstrukciji i opremanju kulturne infrastrukture.
 
Kuća senjskih književnika obuhvaća rekonstrukciju postojećega, do temelja izgorjeloga dijela zgrade, koja je dio palače Vukasović, zaštićenog spomenika kulture.  Bruto površina zgrade iznosi oko 640 m2, a raspodijeljena je na 4 etaže po oko 160 m2.
 
Također, potrebno je spomenuti kako je Ministarstvo kulture Republike Hrvatske odobrilo u sklopu „Poziva za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2019. godinu” za programe zaštite na nepokretnim kulturnim dobrima na području grada Senja 9 projekata u ukupnom iznosu od 1.030.000,00 kuna.
 
Grad Senj ovime ustrajno potiče razvoj i očuvanje kulture u Senju, simbolu povijesti, tradicije i trajanja hrvatskog identiteta.
 
GRAD SENJ
Novalja.coom