Lika nekretnine

U Otočcu sastanak u svezi Tjedna okusa hrvatske tradicije

Objavljeno: 28.06.2019

OTOČAC – Jučer je u Hotelu Zvonimir u Otočcu održan sastanak predstavnika županijskih turističkih zajednica „s kontinenta“ vezan za Okuse hrvatske tradicije. Radilo se o radnom sastanku kako zajednički promovirati i poduzeti promidžbene aktivnosti u svezi Tjedna okusa hrvatske tradicije.

Na ovom susretu se raspravljalo kada taj tjedan predvidjeti, krajem rujna ili početkom listopada. Odlučeno je da to bude od 5 do 15. listopada. Također se raspravljalo koliko bi dana ova akcija trajala, od tri do deset dana, odlučeno je da traje ipak 10 dana. Nametnulo se pitanje i koliko menija bi bilo obuhvaćeno te koliko sljedova, odlučeno je da budu dva menija. Naravno da je bila riječ i o cijenama, preporučeno je da cijena ne prelazi 10 eura. Ovo se naravno odnosi samo na one hotele i restorane koji su dobili znak Okusa hrvatske tradicije, u Otočcu su to n. pr. Hotel Zvonimir i Restoran Ribič. U ostalom dijelu Ličko-senjske županije ih ima još sedam.

Kampanja će krenuti 15. srpnja i potrajat će do 20. kolovoza. Najučinkovitije će to biti promovirati kroz društvene mreže, preko web stranica, ali i na svake druge načine. U drugom dijelu kampanje promocija će biti kroz sva sredstva društvenog komuniciranja, radija, plakati, novine, tv kuće i drugo.

Jer okusi i mirisi lokalnih, izvornih i tradicijskih kuhinja, vrhunskih vina, pića i „domaćih“ poljoprivrednih proizvoda doživljaj su za „dušu i tijelo“. Susresti se s njima znači upoznati bogatstvo i raznolikost koja je s jedne strane nastala iznenađujućom jednostavnošću pripreme i domišljatošću seoskih domaćica uz kućna ognjišta, ili s druge strane osobitima kulinarskim umijećem i vještinama u građanskim, gospodskim i plemenitaškim dvorskim kuhinjama. I jednima i drugima šarm je u pripremi koja čuva okus i vrhunske vrijednosti domaće namirnice…
Objekti nosioci standarda Okusi Hrvatske tradicije razastiru široku paletu gastronomskog blaga. Mirisi i okusi tradicije kojima odišu pružit će vam istinski užitak blagovanja.

Na ovom sastanku je dogovoreno još niz detalja koji ovu kampanju trebaju učiniti čim učinkovitijom.

M. K.

Novalja.coom