Lika nekretnine

Petrova na Stocu okupila brojne vjernike i posjetitelje

Objavljeno: 01.07.2019
Udruga Petrova, Grad Senj i Turistička zajednica Grada Senja 30. lipnja 2019. godine u Stolcu zajednički su, po 11. put, priredili tradicionalnu proslavu Petrovu, svetkovinu svetih apostola Petra i Pavla. Slavlje je započelo misom u 12 h koju je predvodio župnik Richard Pavlić, a nastavilo se druženjem na trgu ispred crkve uz gulaš, piće i izvrsnu glazbu za koju se pobrinuo sastav Narodni dar. Misno slavlje svojim je pjevanjem obogatio Ivan Prpić-Špika, voditelj senjskog katedralnog zbora.
 
Predsjednik Udruge Petrova Ivica Nekić posebno je zahvalio Gradu Senju i gradonačelniku Sanjinu Rukavini na pomoći u izgradnji trga i sjenice te na kovanoj ogradi koje će se postaviti tijekom ovoga ljeta i na taj način zaokružiti već formiranu cjelinu crkve i trga kao okupljališta mještana, vjernika i gostiju. Poželio je također predsjednik Nekić da na trgu svoje mjesto nađu blagdanska okupljanja, ali i brojni putnici, planinari i biciklisti kojima će trg zasigurno poslužiti kao odmorište u svakom smislu – i fizičkom i duhovnom.
 
Naglasio je također da je ove godine proslavu organizirao mladi član Udruge Filip Nekić Ciko uz potporu predsjedništva Udruge te već spomenutih Grada Senja i Turističke zajednice Grada Senja. Posebna zahvala svakako ide i gospodinu Anti Španiću i Komunalcu Senj koji već tradicionalno pomažu u organizaciji proslave.
Ovogodišnjem događaju prisustvovali su zamjenik župana Ličko-senjske županije Vice Nekić i gradonačelnik grada Senja Sanjin Rukavina uz brojne goste i posjetitelje.
 
UDRUGA PETROVA
Novalja.coom