Lika nekretnine

Održan 8. Kup Grada Senja za vatrogasni pomladak i mladež

Objavljeno: 02.07.2019
Osmi Kup Grada Senja za vatrogasni pomladak i mladež okupio je 400 djece i mladih, 42 ekipe iz 23 DVD-a iz sedam županija: Splitsko-dalmatinske, Šibensko-kninske, Karlovačke, Zagrebačke, Primorsko-goranske, Krapinsko-zagorske i Ličko-senjske u gradu pod Nehajem. Atraktivan događaj organizirao je DVD Senj u suradnji s Gradom Senjom, a natjecanja su se održavala na igralištu NK Nehaj i Trgu Cilnica. Podijeljena su u četiri kategorije: djeca muška od 6 do 12 godina, djeca ženska od 6 do 12 godina, mladež muška od 12 do 16 godina i mladež ženska od 12 do 16 godina. Vježba vatrogasne mladeži sastojala se od prepreka, razvlačenja cijevi, vezanja vezova, prolaženja kroz tunel, a staza je bila duga 75 metara. Djeca su u svojim vježbama imala zadatak nositi kante i rušiti mete. Štafeta je bila sastavni dio natjecanja za sve četiri kategorije. 
 
U kategoriji djeca – ženska ekipa, koja se sastojala od šest odjeljenja, treće mjesto pripalo je DVD Škrljevo, drugo DVD Sušak i prvo DVD Vrbovsko. U kategoriji djeca – muški, od 22 odjeljenja treće mjesto zauzeo je DVD Delnice 1, drugo mjesto DVD Vrata 1, a prvo mjesto San Marino Novi Vinodolski. Kategorija mladež – ženske brojila je tri odjeljenja od kojih je treći DVD Kaštel Gomilica, drugi DVD Delnice, a na prvi DVD San Marino iz Novog. Mladež – muški bila je kategorija od 11 odjeljenja. Treći je DVD Zlobin, drugi DVD Sušak, a pobjednik je DVD San Marino.
Vatrogasne igrice, a u svakoj grupi bilo ih je po četiri, kao npr. gađanje meta, igre s loptom, pecanje… donijele su sljedeće rezultate. U kategoriji djeca – muški treći je DVD Deanovec, drugi DVD Kraljevica 2, a prvi DVD Rab. Kod djece – ženskih ekipa treće mjesto pripalo je DVD Kraljevica, drugo DVD Škrljevo, a prvo DVD Sušak. Na drugom mjestu kod mladeži – muških je DVD Sušak, a na prvom San Marino, dok je kod mladeži ženskih ekipa drugo mjesto osvojio DVD Kaštel Gomilica, a prvo San Marino. 
 
Domaćin DVD Senj nastupio je s četiri odjeljenja, dva djeca – muški i dva mladež – muški s ukupno 40 natjecatelja među kojima je bilo i djevojčica. Nastupom na kupu stekli su pravo sudjelovanja na Državnom natjecanju za vatrogasnu mladež iduće godine. 
U ime Grada Senja i Županije prisutne je pozdravio i čestitao organizatorima zamjenik župana Vice Nekić.
 
J. Štokić, DVD Senj / Foto: Zoran Pika Hapčo
 
Novalja.coom