Lika nekretnine

Biskup upozorava!

Objavljeno: 10.07.2019

GOSPIĆ – Biskup Križić se ogradio i upozorio vjerni narod na lažnu Knjigu istine, koja treba biti promovirana na Krasnu 14. srpnja ove godine. Evo na što biskup upozorava:

Dragi vjernici Gospićko-senjske biskupije,

upozoreni smo kako je na web stranici  Hrvatskog Krsnog Zavjeta objavljena obavijest o održavanju  seminara „Knjiga Istine“ u Svetištu Gospe od Krasna u nedjelju 14. srpnja 2019. Ovime  se ograđujemo od održavanja Seminara koji će se održati u hotelu Degenija u blizini Svetišta, a ne u Svetištu Gospe od Krasna kako je navedeno.

Ne ulazimo u pitanje osobe voditelja seminara, već ističemo da se nije ni usmeno ni napismeno obratio ovom Ordinarijatu kao niti upravitelju Svetišta Gospe od Krasna da protumači o kakvom se “seminaru” radi. Također od ovoga Ordinarijata nije zatražena potrebna suglasnost.

„Knjiga Istine“, u kojoj se nalaze poruke Marije od Božanskog Milosrđa, sadrži brojne teške teološke pogreške koje se protive doktrinalnom nauku Katoličke crkve. Među porukama nalaze se i teške zablude u koje se uvodi vjernike među kojima je i nazivanje sadašnjeg pape „lažnim prorokom“. Svaki vjernik u skladu s naukom Katoličke crkve pozvan je na „religiozni posluh volje i razuma koji se treba na osobit način iskazivati autentičnom učiteljstvu rimskoga prvosvećenika i kad ne govori ex cathedra“ (Lumen gentium, 25). Svaki vjernik pristajući uz ovakav nauk upada u rizik odvajanja od Katoličke crkve tj. ekskomunikaciju.

Odgovoran za katolički nauk, ovaj Ordinarijat, poznavajući sadržaj Seminara, ne može preporučiti vjernicima Gospićko-senjske biskupije da sudjeluju na Seminaru „Knjiga Istine“.

Srdačno vas pozdravljam,

+ Zdenko Križić, biskup gospićko-senjski

Novalja.coom