Lika nekretnine

SRBI SIKĆU - GOTOVINA JE USTAŠKI GENERAL I ZLOČINAC

Objavljeno: 17.07.2019

Filmski festival u Puli koji je startao premijerom filma “Gotovina” u režiji Antuna Vrdoljaka ne prestaje izazivati reakcije, kako u hrvatskoj javnosti, tako i među predstavnicima srpskih medija.

Ondašnji mediji i tijekom snimanja filma pratili su tijek radnje, pa je tako primjerice Informer svojedobno tvrdio kako je riječ o bruki i sramoti, dodajući da je bruka i sramota što se navedeni film snima uz pomoć europskog novca. Uz to, ovaj medij blizak Vučiću, Gotovinu je nazivao zločincem odgovornim za progon više od 300.000 Srba te ubojstvo tisuća nevinih ljudi u Oluji.

Film je međutim, oduševio hrvatsku predsjednicu, koja je javno ustvrdila kako ga je doživjela emotivno prisjećajući se tih veličanstvenih dana. Te su riječi hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović izazvale lavinu negativnih reakcija u susjednoj Srbiji pa tako Alo tvrdi da je Kolinda plakala na ratni film o Ustašama i Oluji, Kurir pak proziva Gotovinu.

“Od Gotovine u filmu napravili sveca: Ako vjerujete ovom ostvarenju, Hrvati nisu ubijali niti mučili Srbe ili palili pravoslavne crkve, a o pljačkanju posle Oluje nema ni govora!”, stoji u ovom mediju, dok Blic navodi da je film General o Gotovini izostavio prikazati zločine.

PDN

Novalja.coom