Lika nekretnine

Pripreme za 16. Eko etno Gacku u završnici

Objavljeno: 17.07.2019

OTOČAC – Prednajavili jesmo, a sada je red i na najavu za Eko etno Gacku. Rok se primiče, eto 26. i 27. srpnja koliko pljesneš rukom ob ruku. A Turistički ured Turističke zajednice Grada Otočca je u petoj brzini. A kako i ne će, mnogo je tu posla oko dvodnevne manifestacije, kontakata da boli glava, svi pitaju, svi traže odgovore, treba dogovoriti sa svakim sudionikom već što treba, ma treba dosta toga.

Prijave za izlaganje i prodaju na Eko etno Gacki primaju se zaključno s 22. srpnja. Zanimanje je veliko, već ih je oko četrdesetak prijavljeno, mahom iz „svijeta“, odnosno iz svih krajeva Hrvatske, ponajviše iz Slavnije. I to najviše onih koji je prvi put sudjelovati, to je dobro jer će ponuditi neke nove proizvode i sadržaje. Samo kao primjer na sajmu će biti ekoloških proizvoda od lavande iz Petrinje, bućinog ulje iz Bedekovčine, licitara, sakralnih suvenira, prirodne kozmetike iz Beleca, zidnih ura oslikanih tehnikom pirografije iz Novske, kupinovog vino iz Hrašćine - Trgovišće, i još puno toga. Lako bi se moglo dogoditi da domaći izlagači i prodavači zakasne, što nije nikomu u interesu.

16. Eko etno Gacka bit će pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma, što je veliko priznanje ovoj vodećoj ljetnoj turističkoj manifestaciji ne samo u Gackoj već i mnogo šire.

M. K.

Novalja.coom