Lika nekretnine

Otvorena umjetnička izložba Davorke Škrgulja „Ljepotice pod Nehajem“

Objavljeno: 19.07.2019

SENJ - Sinoć je u Gradskoj knjižnici Senj otvorena umjetnička izložba Davorke Škrgulja pod nazivom „Ljepotice pod Nehajem“.

Davorka Škrgulja, Senjkinja iz Zagreba, umjetnica i zaljubljenica u svoj rodni kraj predstavila se senjskoj javnosti serijom ženskih koloristički snažnih portreta začinjenih emocijom, zavičajnim motivima i ljubavlju za grad pod Nehajem.

- Cijeli život Davorka naginje umjetničkom izrazu, oduvijek je u njoj tinjala fascinacija žarkim koloritima, a svoj umjetnički put započinje 90-ih kada intencija da pokaže i iznese svoje boje konačno biva ispunjena. Na početku svojega umjetničkoga stvaranja u njenom opusu prevladavaju akvareli i tematika kućica, a kasnije je želja za intenzivnijom kolorističkom ekspresijom potiče na prelazak i na druge tehnike-akrilnu boju te na masni pastel u kojem je nastala i izrađena ova izložba. Svaka slika, svaka „ljepotica pod Nehajem“ priča svoju priču- o sjeti, o čežnji, o ljubavi, o sreći, o nostalgiji za morem, za voljenom kulom, za obožavanim gradom koji je bio i ostao Davorkina najveća inspiracija, rekla je  uvodno moderatorica programa ravnateljica Knjižnice Ana Prpić Rogić.

Večer su zavičajnom, prigodnom pjesmom i recitacijom oplemenili klapa Senjkinje i senjski književnik Krešimir Stanišić.

Prepunoj knjižnici obratila se i autorica istaknuvši da je ova emotivna večer u kojoj su se udružili stih, slika i glazba u čast rodnoga grada ono što joj daje motivaciju i inspiraciju za nova umjetnička stvaranja i izazove.

Postav izložbe „Ljepotice pod Nehajem“ traje do 1. kolovoza i može se razgledati u radno vrijeme senjske knjižnice.

Knjižnica od srca zahvaljuje autorici Škrgulja, Senjkinjama i književniku Stanišiću te brojnim posjetiteljima na posjeti i pažnji kao i medijima na praćenju.

A.P.

 

Novalja.coom