Lika nekretnine

Posljednji je čas za prijavu ekipa za kuhanje lovačkoga gulaša na Eko etno Gackoj

Objavljeno: 21.07.2019

OTOČAC – Još šest dana i eto ti glavnog događanja na 16. Eko etno Gackoj. A vrhunac će ipak biti u subotu večer, glavna atrakcija i izazov je kuhanje gulaša, kotlića, čega li već, ali kuhanje u kotliću ili kotlu. Na drva ili na plin. I natjecateljsko je, ocjenjuje se tko će skuhati najukusniji gulaš. To će ocijeniti Strašni prosudbeni sud, sastavljen od pravih kuhara, nema tu trte-mrte.

Natjecanje u kuhanju lovačkog kotlića tradicionalno privlači veliki broj sudionika na ovu manifestaciju, gotovo pa da joj je postao zaštitni znak. A ekipe se formiraju i dolaze ne samo iz Gacke, već odasvud, iz hrvatske „dijaspore“ iz Zagreba, na primjer. Mnogima nije uopće imperativ hoće li skuhati najbolji gulaš, njima je do druženja i zabave. Već do sada se prijavilo petnaestak ekipa, ne treba oklijevati, ipak gradski park nije beskonačan, tu su i drugi sadržaji pa za one koji se kane prijaviti u zadnji čas možda ne će biti mjesta, a bilo bi šteta.  

Nagrade su bogate i lijepe: 1. nagrada je putovanje života, dar Putničke agencije Klek; 2. nagrada je veliki paket Nacionalnog parka Sjeverni Velebit; 3 nagrada je bon Pizzerije Ruspante iz Sinca.

A tu će još biti i nagrada za najsimpatičnijeg kuhara (zašto ne i kuharicu?) te za najuređeniji štand, darove za pobjednike u ovim kategorijama pripremila je kućna radinost Danijele Tonković.

A za zabavu se brine Dražen Zečić.

I još treba dometnuti da je 16. Eko etno Gacka i ove se godina pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma. Lijepo od njih, lijepo. A bilo bi lijepo da i sam ministar bane u Otočac, ali teško da će.

M. K.

Novalja.coom