Lika nekretnine

Kako je to dok ne padne zapovijed: kamera, kreni!

Objavljeno: 25.07.2019

OTOČAC – Kad se ide na snimanje kakvog priloga, ili ne daj ti Bože emisije, na Rvacku televiziju, ma nije to šakom za vrat. Em treba rano poći, em treba rano doći, em je teže u televiziju ući nego preći carinu, em s automobilom ne smiješ unutra već na vanjsko parkiralište, em te netko čeka na samom ulazu i vodi. A ono – televizija, hodnika kao u kuli babilonskoj, mili Bože kud sam zaš'o. I onda odmah s tobom u šminkeraj, skidaj zube … ne zube već naočale i slijedi šminkanje, i muških i ženskih, pa češljanje, nije to samo tako izići pred kameru, ma sve se vidi, svaka piknjica.

A onda kad si već našminkan i počešljan, treba se u studiju pripremiti, osobito ako se što sobom donijelo (a kako ćeš u goste kao sobom nešto ne poneseš, sramota!), kakvi materijali, ne daj Bože hrana, piće i tako ti rekviziti. Treba to na brzinu posložiti, „ajme, vidi, evo se zgnjavilo puten“, „muči, meći ča valja“, iz zvučnika negdje s plafona dere se: pet minuta do snimanja; tri minute do snimanja; minuta do snimanja. A tu još na leđa u gaće treba staviti neke kutijice za mikrofon, pa mikrofon, posjesti se, voditelji te hrabre: nemoj te se bojati ništa, opustite se. Lako tebi reći: opusti se. I onda netko pokraj kamere maše rukom i na prste broji: tri, dva, jedan, kamera ide i sve kreće pa kom obojci kom opanci.

Tako je to nekako bilo i našim Gačanima jučer na Dobro jutro, Rvacka. Ovih nekoliko fotkica treba pokazati oni prije emisije. Lijepo je bilo, samo ne daj Bože ponoviti, tlak porastao, srce se uzlupalo, znoj probija i ondje gdje nikada nije…

M.K.

Novalja.coom