Lika nekretnine

Održana prva večer Eko etno Gacke

Objavljeno: 27.07.2019

OTOČAC – Jučer popodne, bolje reći sinoć, započeo je prvi dan 16. Eko etno Gacke. Bio je to izvrstan uvod za večerašnje (glavno) događanje. A tema sinoćnje večeri je bila Gastrogacka, temeljena na gackoj pastrvi i izvrsnim jelima pripremljenih od te visokovrijedne ribe. Ne treba ni naglašavati da je pastrva „planula“, oni koji su došli nešto kasnije ostali su „kratkih rukava“. Tako je to kada je hrana u pitanju. Gastrogacku je podržala po svim osnovama Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Otočac, koja je ovu manifestaciju davnih, davnih dana i pokrenula, a Turistička zajednica Grada Otočca svesrdno prihvatila.

A na Eko etno Gackoj je bilo „i od vraga dlak“, kako to slikovito zna kazati baba Minka. Onaj tko kaže da tamo nema ničega nego nekih pustih drangulija, taj je očito zalutao na ovu manifestaciju. A vječno nezadovoljnih bilo je i bit će ih, to je jednostavno tako. Da ne bismo nabrajali čega se svega u gradskom parku može vidjeti i kupiti, uvjerljivije će posvjedočiti priložene fotografije, naravno da na njima nije sve, ima toga još povrh toga i te kako.

A da bi sve bilo veselo, rokala je Grupa Mirakul, sve u šesnaest.  

Kada se spustila noć i kada je malo osvježilo, broj posjetitelja se stalno povećavao. Moglo se vidjeti i turiste s Dalekog istoka, i ne samo njih. A to je valjda i smisao priređivanja ovakvih manifestacija.

M. K.  

Novalja.coom