Lika nekretnine

IRAČKI KARDINAL REKAO ISTINI O EUROPI KOJA SE SKRIVA!

Objavljeno: 28.07.2019

I dok Europska unija i Ujedinjeni narodi u milijardama pomažu muslimanskim migrantima na zapadu, provode razne akcije na istoku ne rade ono ključno – ne pomažu kršćanima koji posljednjih godina doživljavaju jedan od najstrašnijih progona u povijesti!

Europska unija kao takva ne pomaže kršćanima. Oni daju pomoć putem Ujedinjenih naroda, a Ujedinjeni narodi nisu prisutni tamo gdje postoje kršćanske zajednice, kriknuo je irački kardinal Louis Raphael Sako u intervjuu za The European post te raskrinkao agendu Europske unije koja se skriva. Kršćani su posljednjih godina na Bliskom Istoku gotovo pa istrebljeni a unatoč lažnim humanim govorima o miru i sigurnosti pomoć od vrle kršćanske Europe nisu dobili. Razmislite, je to namjerno?

U intervjuu je dodao da je jedina zemlja koja se odazvala na krik pomoći iračkim kršćanima, upravo ona zemlja koju zapad ne podnosi i koju zbog svoje odanosti upravo kršćanskim korijenima žele zatrti, a to je Mađarska.

‘Neke europske zemlje nam pomažu financijski. Kad smo stigli, 2014. godine, svima smo rekli da trebamo pomoć davanjem nade kršćanima da ih potakne da ostanu u svojoj zemlji. Mađarska je prva odgovorila: zajedno sa svojom biskupskom konferencijom financirali su obnovu čitavog sela i nekih škola u Erbilu. Sada će i Austrija poslati pomoć, to mi je osobno obećao premijer, dodao je biskup.
Također, biskup Sako između ostalog upozorio je i Zapad na ono što im slijedi a to je – progon kršćana ovog puta na kršćanskom kontinentu što je očito i plan.

‘Europa je davno postala plijenom relativizma. Vidim da u belgijskim školama više nema lekcija o kršćanstvu, već samo o islamu. Mnogo se raspravljalo o islamofobiji, ali se također treba raspravljati i o kršćanofobiji.

Kršćani se plaše muslimana u Europi, ali ne pomažu kršćanima u Iraku, u situaciji koja je vrlo opasna. Diljem Bliskog istoka kršćani su spremni umrijeti umjesto da se odreknu svoje vjere, dok su mnogi muslimani u Europi spremni umrijeti umjesto da nastave živjeti na kontinentu gdje “nevjernici” stvaraju zakon. Europa se ne treba stidjeti kršćanskih vrijednosti, koje smo mi stoljećima branili u Iraku i to je doprinijelo stvaranju pluralnog društva koje je preživjelo sve do nedavno’, rekao je biskup.

Dnevno.hr

Novalja.coom