Lika nekretnine

Otvorena 2.braniteljska izložba „Mojoj lijepoj zemlji Hrvatskoj“.

Objavljeno: 02.08.2019

SENJ - Uoči i u čast Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja te obljetnice vojno-redarstvene akcije „Oluja“ u Gradskoj knjižnici Senj otvorena je izložba fotografija pod nazivom „Mojoj lijepoj zemlji Hrvatskoj“.

Autori izložbe, Mirna Smetana Škurla, Miroslav Martulaš, Marino Dobrina, Ante Španić, Dado Nekić, Krešimir Raguž, Alen Nađ i Mladen Rukavina, senjski su branitelji koji se aktivno i uspješno bave fotografijom, a predstavili su motive Senja i okolice kao još jedan izraz svog domoljublja te ljubavi za zavičaj.

„Izuzetno nam je drago da se nakon uspješne lanjske izložbe tradicija i lijepa suradnja sa senjskim braniteljima nastavlja i svi zajedno stremimo k tome da ova priredba i umjetnička večer u čast našem gradu, domovini i Oluji postane tradicionalna.

Điga, Banja, Potok, porat, Kalvarija, beskrajno lijepi motivi sunca i mora uhvaćeni spretnim okom fotografa-sve nam to donosi ova krasna izložba, a u samom nazivu „Mojoj lijepoj zemlji Hrvatskoj“ poanta je cijelog događaja-slaviti ljepotu domovine. A, kada je slave oni koji su je i stvarali, naši branitelji, onda je snaga i veličina ove izložbe još veća, rekla je uvodno među ostalim, moderatorica programa ravnateljica Knjižnice Ana Prpić Rogić predstavivši u nastavku programa ratni i umjetnički put svakoga od autora.

U ime autora izložbe brojnoj publici obratio se Dado Nekić emotivnim osvrtom na ponosne dane Oluje te istaknuvši kako je cilj izložbe i cijelog događaja bio staviti naglasak na ljepotu zemlje koju su branitelji obranili, na budućnost, na djecu koja dolaze, a u drugi plan staviti bol i patnju s ratišta.

Večer punu pacifizma, domoljublja i zahvalnosti braniteljima na neprocjenjivom daru slobode dodatno su oplemenili prigodni recitali kao i glazbeni nastupi Vjeke Raguža, Šimuna Žarkovića i Luke Krmpotića.

Izložbu je otvorio idejni začetnik cijeloga projekta Marino Dobrina izrazivši zadovoljstvo lijepom suradnjom senjske knjižnice i branitelja kojom nastaju ovakve nadahnute i emotivne večeri u kojima se stihom, glazbom i fotografijom slavi ljepota domovine i zavičaja kojima se s pravom ponosimo.

Izložba „Mojoj lijepoj zemlji Hrvatskoj“ bit će postavljena u senjskoj knjižnici do 1. rujna ove godine, prodajnog je karaktera, a sav prihod od prodaje bit će uplaćen Udruzi djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata s područja Ličko-senjske županije.

Gradska knjižnica Senj od srca zahvaljuje: braniteljima-autorima na lijepoj suradnji i divnim fotografijama,  Vjeki Ragužu, Šimunu Žarkoviću i Luki Krmpotiću na svirci,  Dinku Brozičeviću na fotografiranju te brojnim posjetiteljima na dolasku, pažnji i ugodnom druženju.

 

GK Senj / I.B. 

Foto: Dinko Brozičević 

 

 

 

 

 

Novalja.coom