Lika nekretnine

Škorin koncert u Trilju za Dan pobjede i domovinske zahvalnosti

Objavljeno: 05.08.2019

(…)

Škorin koncert mudro je tempiran u 23 sata u gradskom parku Trilj, dakle kada završi sinjska Alka (ali i Thompsonov koncert u Splitu, zakazan za 21.30), a sudionici se razmile po okolnim dernecima u dalmatinskoj Zagori, pa se stignu pojaviti i na triljskom koncertu slavonskog pjevača. Škoro je kasnio, pa je koncert počeo oko 23.45.

- Drago mi je što sam ovdje. U Sinju na Alci mi je bilo lijepo - rekao je kratko Škoro prije koncerta okupljenim novinarima, a na naše pitanje očekuje li poznate osobe s desnice na svom koncertu, rekao je da ne dijeli ljude na desno i lijevo. Nije htio komentirati navodno političko i prijateljsko razilaženje s Thompsonom, navodeći da se svašta piše. Rekao je da razumije i zanimanje novinara, ali da ne želi odgovarati na pitanja iz "trač rubrika". 

Kako bi se privuklo posjetitelje u Trilju ponuđena im je besplatna hrana, i to ni manje ni više nego vol na ražnju. 

- To je bilo 400 kila mesa. Sve je otišlo. Vol se vrtio cili dan jer nije lako to ispeć - kaže nam jedan veseli Triljanin.  Okupilo se nekoliko tisuća posjetitelja. 

I mi smo, kako bi odgovorili na gore postavljena pitanja, napravili đir po triljskom gradskom parku.

- Nas ne zanima politika, ovaj koncert se već odavno priprema. Nema ovo veze ni s HDZ-om ni sa Škorinom kandidaturom. Slavimo pobjedu u ratu - kaže jedan branitelj sa šahovnicom na leđima. I to onom regularnom i prvim početnim crvenim poljem i 'krunom'. Koliko smo uspjeli vidjeti nije bilo neprimjerene ikonografije među publikom, iako je bilo štandova na kojima su se prodavale majice 'Uvijek spreman', 'Čavoglave"... Utjecajnih desničara nismo vidjeli. 

Inače, koncert u sklopu događaja "Oluja u Trilju" organizirala je UHVIDR-a Trilj povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja. 

Zanimljivo, grad Trilj je pokrovitelj braniteljskog 'eventa' (lijepo piše na plakatu), a s tim i Škorinog koncerta, iako gradom suvereno vlada HDZ i njegov gradonačelnik Ivan Šipić. Branitelji kažu da je nastup dogovoren prije godinu dana i u Škorinom koncertu i pokroviteljstvu grada Trilja ne vide nikakav problem.

Da će Škori dobro doći ovaj koncert u nadolazećoj kampanji svjedoči i podatak da će se snimka emitirati na 12 lokalnih televizija.

Slobodna Dalmacija.hr

Novalja.coom