Lika nekretnine

Krađe, prometne nesreće, vrijeđanje službene osobe

Objavljeno: 19.08.2019

Tijekom proteklog vikenda (16.-19. kolovoza 2019. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su tri kaznena djela, 24 prometne nesreće i pet narušavanja javnog reda i mira.  

U subotu u Nacionalnom parku Plitvička jezera nepoznati počinitelj je otuđio novčanik s novcem i osobnim dokumentima u vlasništvu 54-godišnje portugalske državljanke.

U subotu u Novalji su nepoznati počinitelji iz apartmana otuđili novac u vlasništvu 34-godišnjakinje iz Zagreba, te iz osobnog automobila prijenosno računalo u vlasništvu 24-godišnjeg talijanskog državljanina.

Policija traga za počiniteljima, protiv kojih će biti podnijete kaznene prijave nadležnim državnim odvjetništvima.

Jedna prometna nesreća je s teškom ozlijeđenom osobom a dogodila se je u petak, 16. kolovoza u 11.05 sati na dionici državne ceste broj 8 u mjestu Lukovo, kada je 30-godišnji slovenski državljanin upravljao motociklom slovenske nacionalne oznake  i nije držao potreban razmak prilikom kretanja iza drugog motocikla te je prednjim desnim dijelom motocikla udario u bočnu lijevu stranu motocikla kojim je upravljao 27-godišnji slovenski državljanin a koji je počeo skretati ulijevo. U prometnoj nesreći teško je ozlijeđen 27-godišnji vozač motocikla te je zadržan na liječenju u KBC Rijeka.

Jedna prometna nesreća je s lakše ozlijeđenom osobom, a dogodila se na području Senja.

Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića (9), Korenice (4), Senja (4), Otočca (3) i Novalje (2).

Narušavanja javnog reda i mira počinjena su omalovažavanjem ili vrijeđanjem službenih osoba (2) na području Novalje, svađom i vikom (2) na području Otočca i tučnjavom (1) na području Novalje.

Protiv počinitelja će biti podnijeti optužni prijedlozi nadležnim sudovima.

 

PU ličko-senjska 

Novalja.coom