Lika nekretnine

Tri kaznena djela i jedna prometna nesreća

Objavljeno: 21.08.2019

U protekla 24 sata (20./21. kolovoza 2019. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su tri kaznena djela, jedna prometna nesreća i jedna dragovoljna predaja minsko-eksplozivnih sredstava.

Jučer u dva kluba na plaži Zrće, nepoznati počinitelji su iz otvorenih torbica otuđili mobitele u vlasništvu 20-godišnje državljanke Velike Britanije i 25-godišnjakinje iz Pule, dok je u Novalji iz otključanog automobila slovenske nacionalne oznake otuđen glazbeni uređaj DJ kontroler, kofer s odjećom, novčanik s osobnim dokumentima i novcem, prijenosno računalo i mobitel u vlasništvu 59-godišnje slovenske državljanke.

Policija traga za počiniteljima, protiv kojih će biti podnijete kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

Savjetujemo građane i turiste da:

- stvari ne ostavljaju bez nadzora na plažama, u kafićima, disco klubovima, kao i prilikom boravka na drugim javnim mjestima gdje se kreće veći broj ljudi,

- da po izlasku iz kuća, stanova, apartmana i kamp kućica ne ostavljaju otvorene prozore i nezaključana vrata,

- vrijedne stvari nikada ne drže zajedno na jednom mjestu,

- dokumente i kreditne kartice uvijek drže odvojeno od novca i drugih vrijednosti,

- novčanik, ukoliko je moguće, uvijek nose u prednjem džepu ili u torbici oko pojasa,

- na plažu nikada ne nose veći iznos novca i vrijednije stvari,

- da parkirana vozila uredno zaključavaju i u potpunosti zatvaraju prozorska stakla, da na sjedištima ne ostavljaju vrijedne predmete koji mogu biti mamac kradljivcima,

- da vozila ne ostavljaju na mračnim mjestima i „divljim“ parkiralištima sa vrijednim predmetima unutar vozila. 

Prometna nesreća je s materijalnom štetom, a dogodila se na području Korenice.    

Jučer je građanin s područja Novalje dragovoljno predao automatsku pušku i 665 komada raznog streljiva, koje je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

I ovom prilikom pozivamo građane da nam se pridruže u akciji „Manje oružja - manje tragedija“ kojom je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja ilegalnih ubojitih sredstava i oružja. 

Protiv građana koji ovakvo oružje prijave nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti.

           

Zaticanje mlađih od 16 godina poslije 23 sata bez pratnje

U cilju suzbijanja generatora nasilja među djecom i mladima, jučer su policijski službenici Policijske postaje Senj zatekli u Senju 6 osoba mlađih od 16 godina poslije 23 sata koji su bili bez pratnje roditelja ili druge punoljetne osobe od povjerenja.

Cilj ovih aktivnosti je održati povoljno stanje sigurnosti, smanjiti mogućnost neprihvatljivog i rizičnog ponašanja djece i mladih te ih usmjeriti prema pozitivnim i društveno prihvatljivim vrijednostima.

Apeliramo na sve mlađe osobe da svojim ponašanjem ne ugrožavaju sebe, druge osobe ili imovinu te da poštuju zakonske propise. Isto tako, pozivamo i sve zaposlenike ugostiteljskih objekata, kioska, trgovina i kladionica da se pridržavaju propisa kojima je regulirano pružanje, odnosno zabranjeno pružanje usluga mlađim osobama, primjerice prodaja alkoholnih pića, duhanskih proizvoda, omogućavanje klađenja i slično.

 

PU ličko-senjska 

 

Novalja.coom