Lika nekretnine

U Rizvanuši počastili strane policajce koji su brinuli o sigurnosti u turističkoj sezoni

Objavljeno: 29.08.2019

GOSPIĆ - Sigurnost tijekom turističke sezone jedna je od najvažnijih zadaća hrvatske policije jer turisti ne biraju samo lijepe, već i sigurne destinacije. Stoga u okviru projekta „Sigurna turistička sezona“ 2006. godine pokrenuta je inicijativa suradnje hrvatske policije s policijama drugih europskih država kroz upućivanje stranih policijskih službenika u Republiku Hrvatsku tijekom turističke sezone.

Strani policijski službenici službu izvršavaju u zajedničkim ophodnjama s hrvatskim kolegama u cilju ostvarivanja izravnog kontakta sa svojim državljanima, ali i što bolje komunikacije između hrvatske policije i stranih državljana te obrnuto. Zadaće obavljaju u nacionalnim odorama, bez službenog naoružanja i primjene policijskih ovlasti. Cilj neposredne suradnje jest postizanje maksimalne sigurnosti hrvatskih građana i stranih turista koji tijekom turističke sezone borave u Republici Hrvatskoj.

Sa željom da stranim policijskim kolegama naša zemlja i boravak u njoj ostane u lijepom sjećanju, te kako bi mogli razmijeniti iskustva stečena za vrijeme boravka u Republici Hrvatskoj, danas je u pustolovno-izletničkom centru u ličkom selu Rizvanuša, nedaleko Gospića organizirano druženje stranih policijskih službenika koji su ove godine sudjelovali u projektu Sigurna turistička sezona i  rukovoditelja Ministarstva unutarnjih poslova i policijskih uprava i to zagrebačke, primorsko-goranske, istarske, zadarske, šibensko-kninske, splitsko-dalmatinske, dubrovačke i ličko-senjske.

Sve prisutne je u ime domaćina Ministarstva unutarnjih poslova pozdravio zamjenik glavnog ravnatelja policije Željko Prša koji je naglasio da mu je izuzetno drago da je ove godine u projektu „Sigurna turistička sezona“ sudjelovalo 95 stranih policijskih službenika iz 19 zemalja, te kako je turistička sezona protekla mirno i stabilno i to zahvaljujući i stranim policijskim službenicima i domaćim policijskim službenicima koji su zajednički odlično odradili svoje zadaće. Na kraju im se svima zahvalio što su sudjelovali u ovom projektu i ostvarili neposrednu suradnju sa stranim turistima i tako pomogli hrvatskim policijskim službenicima u radu.

Završnoj aktivnosti prisustvovali su i državni tajnik Ministarstva turizma Ivo Bašić, te voditelj Odjela za koordinaciju i nadzor sustava TZ Jure Galić ujedno i zamjenik koordinatora za suradnju sa Stožerom MUP-a tijekom turističke sezone.

Druženje je proteklo vrlo aktivno, kako i dolikuje policajcima, a većinu se ipak najviše dojmio adrenalinski park i „ljuljačka“ s pogledom na netaknuti, predivni Velebit.

Kod spomen-obilježja “Velebitskim junacima" u Rizvanuši izaslanstvo Ravnateljstva policije zapalilo je svijeću i odalo počast svim poginulim pripadnicima Specijalne policije poginulih na Velebitu.

PU ličko-senjska
 

Novalja.coom