Lika nekretnine

Neregistrirane popratnice i šumarski čekić

Objavljeno: 02.09.2019

GOSPIĆ - Tijekom proteklog vikenda (23.-26. kolovoza) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su dva kaznena djela, 16 prometnih nesreća i dva narušavanja javnog reda i mira.

Policijski službenici Službe kriminalističke policije dovršili su kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjakinjom i 43-godišnjakom (oboje iz Gospića) zbog osnova sumnje da su počinili kazneno djelo  krivotvorenja znakova za obilježavanje robe, mjera i utega. 40-godišnjakinja se sumnjiči da je kao vlasnica obrta, koji se bavi drvima, dala izraditi neregistrirane popratnice i režijski čekić, čime se taj obrt služio u poslovanju tijekom 2017. godine do 13. studenog 2018. godine kao da je registriran i licenciran izvođač od Hrvatske komore inženjera šumarstva i drvne tehnologije, dok se 43-godišnjak sumnjiči da je kao zaposlenik tog obrta uporabio kao prave krivotvorene popratnice i režijski čekić. Protiv njih će nadležnomu državnom odvjetništvu biti podnesena kaznena prijava.

Noću 31. kolovoza/1. rujna u Svetom Jurju je nepoznati počinitelj provalio u zatvoreni i ograđeni prostor jednog poduzeća i ukrao hidraulični cjepač za drva, oštetivši 49-godišnjaka iz Senja. Policija traga za počiniteljem, protiv kojeg će biti podnijeta kaznena prijava nadležnomu državnom odvjetništvu.

Jedna prometna nesreća je s teško ozlijeđenim osobama a dogodila se u petak, 30. kolovoza, u 22 sata u Dnopolju kada je 20-godišnjak iz Donjeg Lapca upravljao osobnim automobilom, sletio s ceste i udario u stijenu. Dvije maloljetne putnice su teško ozlijeđene, dok su vozač, 18-godišnji i maloljetni putnik lakše ozlijeđeni. Protiv vozača će biti podnesena kaznena prijava nadležnomu državnom odvjetništvu.

Dvije prometne nesreće su s lakše ozlijeđenim osobama, a dogodile su se na području Otočca i Senja. U njima su četiri osobe lakše ozlijeđene.

Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića (4), Otočca (4), Korenice (2), Novalje (2) i Senja (1).

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđeno je ukupno 57 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 1 prekršaj upravljanja pod utjecajem alkohola.  Najveća utvrđena brzina kretanja od 214 km/h izmjerena je u subotu na autocesti kada je 39-godišnji Slovak upravljao osobnim automobilom. On je kažnjen novčanom kaznom, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije na području RH u trajanju od 1 mjeseca.

Narušavanja javnog reda i mira počinjena su drskim ponašanjem na području Novalje, te će protiv počinitelja biti podnijeti optužni prijedlozi nadležnom sudu.

PU ličko-senjska

Novalja.coom