Lika nekretnine

Iz policijske bilježnice

Objavljeno: 03.09.2019

U protekla 24 sata (2./3. rujna 2019. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je jedno kazneno djelo, pet prometnih nesreća i dva narušavanja javnog reda i mira.

Policijski službenici Policijske postaje Gospić dovršili su kriminalističko istraživanje nad 33-godišnjakom s područja Otočca i 34-godišnjakom iz Vrhovina zbog osnova sumnje da su počinili kazneno djelo teške krađe.

Sumnjiče se da su noću 10./11. srpnja 2019. godine provalili u pomoćno stovarište gospodarske jedinice Kalčić Vrh- Obljaj iz kojeg su otuđili 4 m³ bukovog ogrijeva, te da su u vremenu od 13. do 15. srpnja 2019. godine provalili u stovarište gospodarske jedinice Križići iz kojeg su otuđili 10 m³ bukovog ogrijeva, čime su oštetili pravnu osobu sa sjedištem u Perušiću.

Nadležnom državnom odvjetništvu biti će dostavljeno posebno izvješće kao nadopuna kaznene prijave.

Jučer u popodnevnim satima u Karlobagu, nepoznati počinitelj razbio je staklo na osobnom automobilu slovačke nacionalne oznake iz kojeg je otuđio novac i parfeme u vlasništvu 25-godišnje slovačke državljanke.

Policija traga za počiniteljem, protiv kojeg će biti podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Jedna prometna nesreća je s ozlijeđenim osobama, a dogodila se na području Novalje. U njoj su dvije osobe lakše ozlijeđene.

Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Otočca (2), Gospića (1) i Korenice (1).

Narušavanja javnog reda i mira počinjena su svađom i vikom na području Gospića i Karlobaga.

Protiv počinitelja će biti podnijeti optužni prijedlozi nadležnom sudu.

Jučer su u Širokoj Kuli policijski službenici Policijske postaje Gospić zaustavili teretno vozilo bez registracijske oznake, kojim je upravljao 40-godišnjak iz Široke Kule.

Izvršenom provjerom utvrđeno je da vozilom upravlja za vrijeme dok mu je istekao rok važenja prometne dozvole za više od 15 dana, te da u tovarnom prostoru prevozi 5 prostornih metara ogrjevnog drveta za koje ne posjeduje dokumentaciju.

Drva su uz potvrdu privremeno oduzeta, te će zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o šumama Ministarstvu regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva biti dostavljena obavijest o počinjenom prekršaju, te mu je uručena obavijest o počinjenom prekršaju iz Zakona o sigurnosti u cestovnom prometu.

 

PU ličko-senjska 

 

 

Novalja.coom