Lika nekretnine

Edukacija poduzetnika o Registru stvarnih vlasnika

Objavljeno: 13.09.2019

OTOČAC – Jučer je u Hrvatskoj gospodarskoj komori – Županijskoj komori Otočac održana edukacija poduzetnika vezano za uspostavu Registra stvarnih vlasnika.

Edukaciju su održali predstavnici Ureda za sprječavanje pranja novca kroz prezentaciju koja je istovremeno projicirana u prostorijama pet županijskoj komora putem multimedijskog sustava Ministarstva financija. Pozivu se odazvao sasvim lijepi broj poduzetnika, na kraju prezentacije su se mogla postavljati pitanja i dobiti odgovori.

Edukacija je organizirana zbog toga što novi Zakon o sprječavanju pranja novca i financiranju terorizma predviđa uspostavu Registra stvarnih vlasnika koji operativno vodi Financijska agencija (FINA). A to podrazumijeva da su svi pravni subjekti u gospodarstvu dužni pravodobno i na pravilan način unio podatke o stvarnom vlasniku u Registar stvarnih vlasnika.

Rok za upis podataka istječe krajem ove godine, a od početka sljedeće će Porezna uprava kontrolirati točnost unesenih podataka te za one koji nisu ispoštovali ovu obvezu, ili su unijeli krive podatke, slijedit će sankcije.

M. K.

 

Novalja.coom