Lika nekretnine

Hrvatska dobila na Udbini centar za obuku komandosa

Objavljeno: 13.09.2019

U vojarni „Josip Jović“ u Udbini danas se održava svečano otvorenje novoustrojenog Središta za razvoj vođa “Marko Babić”.

Središte za razvoj vođa „Marko Babić“ u Udbini ustrojava se na inicijativu potpredsjednika Vlade i ministra obrane Damira Krstičevića, po modelu Središta gardijskog za specijalističku obuku dočasnika „Damir Tomljanović Gavran“ koje je djelovalo u Šepurinama u razdoblju od 1994. godine do 2000. godine, čiji je idejni začetnik bio general Ante Gotovina.

Na svečanost je došla i predsjednica i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga RH Kolinda Grabar-Kitarović, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, načelnik Glavnog stožera OS RH general zbora Mirko Šundov, posebni savjetnik ministra obrane umirovljeni general-pukovnik Ante Gotovina te brojni vojni i civilni uzvanici.

Nakon svečanog otvorenja, održat će se atraktivna vojna vježba pripadnika Središta za razvoj vođa, Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, Zapovjedništva specijalnih snaga i Pukovnije vojne policije, a predviđen je i obilazak Zapovjedništva i smještajnih kapaciteta Središta te taktičko-tehničkog zbora opreme koja će biti korištena u obuci u Središtu za razvoj vođa, izvijestilo je Ministarstvo obrane.

Obuka vođa

MORH je objavio i video u kojem se prikazuje kako je obuka vođa izgledala prije, a kako izgleda u današnjem Središtu za razvoj vođa "Marko Babić".

"U novoustrojenom Središtu za razvoj vođa „Marko Babić“ u vojarni „Josip Jović“ u Udbini koje je ustrojeno po uzoru na nekadašnje Središte gardijsko za specijalističku obuku dočasnika "Damir Tomljanović Gavran" stvarat će se visokomotivirani, obučeni i kompetentni vođe na temeljnim razinama zapovijedanja", stoji uz video. 

n1info.com

Novalja.coom