Lika nekretnine

Održani Dani gljiva i natjecanje u kuhanju kotlića

Objavljeno: 17.09.2019

SENJ - Dana 14. rujna 2019. godine na Pavlinskom trgu (Potoku) u Senju održana je turističko-gastronomska manifestacija Dani gljiva u sklopu koje je održano natjecanje gradskih ustanova i institucija u kuhanju gulaša s gljivama.

Natjecalo sem 8  ekipa kuhara: Turistička zajednica grada Senja, Javna vatrogasna postrojba grada Senja, Moto Racing klub Senj, Klub maturanata Grada Senja, NK Bunjevac, Gradsko komunalno društvo, Radio Senj  i Gradska uprava Grada Senja

Dok su ekipe kuhale, zainteresirani gosti mogli su razgledati štandove s gljivama te posjetiti stručno predavanje u Gradskoj knjižnici, na temu „Gljive u kuhinji i ljekovite gljive“  koje će održati Ervin Raguzin, član Udruge gljivara „Ožujka“ iz Rijeke.

Ekipe su kuhale dva sata uz podršku brojnih posjetitelja, među kojima je bio i gradonačelnik grada Senja Sanjin Rukavina.

Subotnje jutro na Potoku tako su obilježili fini mirisi, a uz dobru hranu, vino, smijeh i glazbu Tamburaškog sastava Arija zabave nije nedostajalo te je tako Senj ponovno pokazao da živi i izvan ljetne sezone, o čemu svjedoče i brojni gosti i posjetitelji, koji su imali prilike kušati gulaše naših ekipa.

Ekipe su kuhale sa srcem, zbog druženja i smijeha, a poručile su da se tradicija mora nastaviti te da sljedeće godine dolaze s još boljim receptima.

GS / I.B. 

Novalja.coom