Lika nekretnine

Četiri kaznena, devet prometnih, jedan red i mir i jedno nasilje

Objavljeno: 23.09.2019

GOSPIĆ - Tijekom proteklog vikenda (20.-23. rujna) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su četiri kaznena djela, devet prometnih nesreća i jedno narušavanje javnog reda i mira.

U petak u Nacionalnom parku Plitvička Jezera je nepoznati počinitelj iz ruksaka u vlasništvu 60-godišnje Korejke i 66-godišnje Japanke ukrao novac i osobne dokumente.

U petak je u Turjanskom nepoznati počinitelj iz otključanog automobila ukrao lovačku pušku koju je 44-godišnjak s područja općine Čavle posjedovao. S obzirom da je vlasnik držao oružje suprotno odredbama Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, protiv njega će biti podnesen optužni prijedlog nadležnom sudu.

Jučer u Doljanima u šatoru gdje se održavalo javno okupljanje nepoznati počinitelj ukrao mobitel i novac u vlasništvu 71-godišnje Srbijanke. Policija traga za počiniteljima, protiv kojih će biti podnijete kaznene prijave nadležnomu državnom odvjetništvu.

Jedna prometna nesreća je sa smrtno stradalom osobom, a dogodila se u subotu u 16.46 sati u mjestu Tukanići kada je 40-godišnji Mađar upravljao motociklom i prešao udario u automobila kojim je iz suprotnog smjera upravljao 38-godišnji Zagrepčanin, nakon čega motociklist pada na kolnik a motocikl udara u njemački automobil kojim je iz suprotnog smjera upravljao 36-godišnji Hrvat. Vozač motocikla je uslijed zadobivenih ozljeda preminuo na mjestu događaja.

Evidentirano je 6 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i to na području Gospića (5) i Otočca (1). U njima je pet osoba teško i pet osoba lakše ozlijeđeno.

Izdvajamo prometne nesreće s teško ozlijeđenim osobama koje su se dogodile u subotu:

-       u 9.45 sati na autocesti kada je 53-godišnji Vrgorčanin upravljao osobnim automobilom te prešao na prometnu traku za i prednjim stranom udario u 49-godišnjeg Gospićanina koji se nalazio pokraj vučne službe radi pružanja asistencije vozilu u kvaru. 49-godišnjak je teško ozlijeđen, a protiv  vozača će biti podnesena kaznena prijava nadležnomu državnom odvjetništvu;

-       u 9.45 sati na autocesti kada je 57-godišnji Nijemac upravljao motociklom i pao na kolnik, kojom prilikom su on i suputnica teško ozlijeđeni i zadržani na liječenju u Općoj bolnici u Gospiću;

-       u 16.46 sati na cesti u Takalicama kada je 53-godišnji Nijemac upravljao motociklom te je sletio ispod razine kolnika, kojom prilikom je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život te je zadržan na liječenju u KBC Rijeka.

U nedjelju u 7.40 sati na Janjči se dogodila prometna nesreća kada je 26-godišnja Otočanka upravljala osobnim automobilom te sletjela s ceste i udarila u drvo. Vozačica je teško ozlijeđena i zadržana na liječenju u Općoj bolnici u Gospiću, dok su 28-godišnjak i 26-godišnjak (putnici) lakše ozlijeđeni.

Dvije prometne nesreće su s lakše ozlijeđenim osobama, a dogodile su se na području Gospića, te su tri osobe lakše ozlijeđene. Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića i Otočca.

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđena su ukupno 64 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 4 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je jučer u Korenici kod 53-godišnjeg Zagrepčanina (3.04 g/kg).

Narušavanje javnog reda i mira počinjeno je tučnjavom na području Otočca, te će protiv počinitelja biti podnijet optužni prijedlog nadležnom sudu.

 

PU ličko-senjske županije

Novalja.coom