Lika nekretnine

Rezultati sa šahovskih liga

Objavljeno: 14.10.2019

OTOČAC - U Gospiću i Rijeci je odigran treći, završni dio hrvatskih šahovskih liga-zapad 7. 8. i 9. kolo. U 2 Hrvatskoj šahovskoj ligi zapad, pobjednici su glavni favoriti, bivši prvoligaši, šahisti Juniora iz Rijeke za kojega su nastupali: Teo Tomulić, Sandro Šafar, Davor Rameša, Goran Mufić, Saša Horvat, Velin Grozdanić, Neomi Špiranec, Nikola Samardžić, Marko Dujić i Ivan Trošelj.

Odlično drugo mjesto osvojili su šahisti ŠK Velebit iz Senja za kojeg su nastupali Marjan Črepan, Goran Tomljanović, Ivan Prpić, Dragoljub Gradišer, Milan Prpić, Jadranko Baljak i Mate Vučić. Šahisti iz Gospića su tijekom lige igrali oslabljeni izostankom važnih igrača te su zauzeli posljednje mjesto i pali su u niži rang, tj. 3. ligu, ali su Gospićani prije par godina pokrenuli odličnu šahovsku školu i ti mladi šahisti će ubrzo biti u vrhu ličkog šaha.

U 1. B ligu se plasirao ŠK Junior iz Rijeke, a u 3. ligu su pali Buje i Gospić.

U 3 Hrvatskoj šahovskoj ligi Zapad, uvjerljivi pobjednici su šahisti ŠK Karlobaga, koji su bili u vodstvu od prvog do zadnjeg kola, nakon sedam uzastopnih pobjeda, remijima s glavnim konkurentom ŠK Dražice i ŠK Uljanik osigurali su prvo mjesto. Za Karlobažane su bodove osvajali: Siniša Cucančić 6,5 boda, Nenad Levar 7, Željko Berić 5, Milan Žeželj 4.5, Damir Katić 8, Vid Šarić 4 boda i Milan Kuga 0 bodova. ŠK Karlobag je dakle ove godine osvojio dvostruku krunu, ligu i županijski kup.

Šahisti Gacke iz Otočca su tijekom lige igrali oslabljeni izostankom važnih igrača, ali su na kraju uspjeli sačuvati trećeligaški status.

Za Otočane su nastupali: Mario Kranjčević 3 boda, Marin Ćosić 4.5, Milan Orešković 6, Miroslav Drvar 4.5, Miljenko Vukelić 3, Boris Pavelić i Igor Orešković 2.5 boda.

U drugu ligu su se plasirali Karlobag i Riječina iz Dražica, dok su u 4. ligu pali šahisti Krk 2 i Goran Vrbovsko.

Malu mrlju na sve je bacila činjenica da novo rukovodstvo šah-saveza Ličko-senjske županije i predsjednik Goran Tomljanovic nisu  bilo u stanju sve organizirati u Gospiću, kako je dogovoreno, nego se silom prilika 3. liga morala igrati u Rijeci. Time su povećani trškovi ličkih klubova.

Sljedeće druženje šahista je u Rijeci u petak 18. listopada kada počinje memorijal Edigije  Paris, ŠK Liburnija, a 9. studenoga u Karlobagu se igra memorijal Mladena Kukine, prvog predsjednika i pokretača šaha u Karlobagu, dugogodišnje alfe i omege kluba, a povodom dana općine i zaštitnika grada sv. Karla.

N.L.

Novalja.coom