Lika nekretnine

Predstavljanje slikovnice "Marta u pčelinjaku"

Objavljeno: 23.10.2019

SENJ - U sklopu Mjeseca hrvatske knjige u Gradskoj knjižnici Senj organizirana je promocija dječje slikovnice i bojanke OPG-a Papić „Marta u pčelinjaku“.

Slikovnica i bojanka „Marta u pčelinjaku“ na zabavan način najmlađima približava svijet pčela, njihovu vrijednost i korist za ljudsku zajednicu. Autorica teksta ove vesele i edukativne slikovnice je Ivona Papić, Martu je ilustrirala Marta Kaštelan, dok je sve tiskala Duplex grafika. Idejna začetnica Marte, Ivona Papić uvodno je djeci kroz riječ i sliku opisala svijet pčelarstva i meda te istaknula kako ju je ljubav prema pčelama inspirirala da napiše slikovnicu, a „Marta u pčelinjaku“ je tek prva u nizu planiranih slikovnica koje će pratiti Martine dogodovštine.

Nakon uvodnog predstavljanja slikovnice i njenih autora, djeci je upriličena kostimirana interpretacija slikovnice, a potom i razgovor o njenom sadržaju. Djeca su sjajno reagirala na priču o veseloj i znatiželjnoj Marti i njenim avanturama, a uz to su naučila i mnoge važne pojmove poput matice, truta, košnice, pčelinjaka i slično. Kao važna pouka susreta naglašena je odgovornost svih nas da čuvamo prirodu i pčele jer o njihovom opstanku ovise i naši životi.

Na samome kraju susreta, djeca su svoje dojmove prenijela na papir, a dječji radovi na temu pčela, vesela žuto-crna izložba prepuna pčelica, krasi naš Dječji odjel.

Uz autore i suradnike na slikovnici te odrasle posjetitelje, na predstavljanje slikovnice u goste su nam došla prva dva razreda senjske osnovne škole s nastavnicama Antonijom Krmpotić i Brankom Zrinski. Svima se od srca zahvaljujemo na lijepom druženju i pažnji.

Slikovnica „Marta u pčelinjaku“ može se nabaviti u Gradskoj knjižnici Senj za vrijeme trajanja Mjeseca hrvatske knjige.

 

TEKST: Ana Prpić Rogić

FOTO: Ivana Podolšak

 

Novalja.coom