Lika nekretnine

Otvorenje izložbe Ive Kajzera „Između istine i čežnje“.

Objavljeno: 25.10.2019

SENJ - U sklopu Mjeseca hrvatske knjige u Gradskoj knjižnici Senj otvorena je izložba poznatog riječkog slikara i književnika Ive Kajzera pod nazivom „Između istine i čežnje“.

Iza svestranog umjetnika Ive Kajzera više je od 35 godina plodonosnog likovnog stvaranja. Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja za slikarstvo, a svoje je radove izlagao na više od 300 skupnih izložbi, likovnih manifestacija i likovnih kolonija te na preko 30 samostalnih izložbi u zemlji i inozemstvu.

Izložbom „Između istine i čežnje“ Kajzer se senjskoj publici predstavio serijom hiperrealistički interpretiranih motiva primorskog krajolika, s barkama i morem kao osnovnim tematskim cjelinama. Kajzer slika s nevjerojatnom, fotografskom preciznošću, no uz taj hiperrealizam, prisutan jer i šarm, duh i emocija što čini zaokruženo umjetničko djelo.

Program otvorenja moderirala je ravnateljica Gradske knjižnice Senj Ana Prpić Rogić, a prigodnim notama ga je oplemenio glazbenik Nenad Petković. Okupljenima se obratio i autor izrazivši zadovoljstvo što izlaže u gradu u koji se uvijek rado navraća te zahvalivši se publici kao i senjskom gradonačelniku Rukavini na dolasku.

Izložba „Između istine i čežnje“ gostuje u senjskoj knjižnici sve do 25. studenoga ove godine i može se razgledati u radno vrijeme knjižnice.

 

Tekst: Ana Prpić Rogić

Foto: Dorotea Prpić

 

Novalja.coom