Lika nekretnine

Održano drugo županijsko stručno vijeće vjeroučitelja GSB

Objavljeno: 27.10.2019

MUKINJE - U petak, 25. listopada, u Pastoralnom centru Marija Majka Crkve u Mukinjama održano je drugo županijsko stručno vijeće vjeroučitelja osnovnih i srednjih škola Gospićko-senjske biskupije.

Rad vijeća otvorila je voditeljica Županijskog stručnog vijeća Ivona Rendulić koja je pozdravila prisutne, a među njima i predavača i voditelja duhovnih vježbi za vjeroučitelje laike o. Ivana Dominika Iličića, povjerenika za mlade Riječke nadbiskupije.

Kao molitveni početak gošća Melinda Dumitrescu, glazbenica poznata kao „Gospina violinistica“, odsvirala je jednu duhovnu skladbu na violini, a potom je vjeroučiteljica Ana Puškarić izmolila Molitvu za uspjeh.

O. Ivan Dominik Iličić održao je predavanje Božja slika u nama krenuvši od Augustina koji je u čovjeku po uzoru na Presveto Trojstvo gledao tri dimenzije: duh, dušu i tijelo.

Nakon stanke, vjeroučiteljica Tina Košćak predstavila je primjer dobre prakse Loomen učionice u nastavi vjeronauka, a predstojnik Katehetskog ureda Nikola Turkalj pročitao je obavijesti iz Katehetskog ureda, pozvavši vjeroučitelje da se nastoje što više uključiti u župnu katehezu i aktivnosti vezane uz Godinu mladih koja se ove pastoralne godine obilježava u biskupiji.

GSB/M.K.

Novalja.coom