Lika nekretnine

Krade se i alat, bit će nešto

Objavljeno: 04.11.2019

GOSPIĆ - Od 27. do 30. listopada ove godine Rapain Klanacu je nepoznati počinitelj provalio je u nenastanjenu obiteljsku kuću u vlasništvu 72-godišnjeg Senjanina, iz koje je ukrao razni alat i produžni kabel.
 
Noću 31. listopada/1. studenog 2019. godine u Plitvica Selu je nepoznati počinitelj provalio u dvorišni objekt  u vlasništvu pravne osobe sa sjedištem u Splitu, iz kojeg je ukrao razni alat.

Policijski službenici su 1. studenoga u 3.45 sati zaustavili osobni automobil kojim je iz suprotnog, tj. nedozvoljenog smjera upravljao 54-godišnji Čakovčanin. S obzirom da je pokazivao znakove alkoholiziranosti, ponuđeno mu je alkotestiranje, što je odbio. Kako je namjeravao nastaviti s daljnjim činjenjem prekršaja, određeno mu je smještanje u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. On je zbog počinjenih prekršaja uhićen i uz optužni prijedlog doveden u nadležni sud, gdje je proglašen krivim te je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 19.700 kuna te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 6 mjeseci.

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđeno je ukupno 56 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 4 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola.
 

PU ličko-senjska

Novalja.coom