Lika nekretnine

Predstavljanje knjige „Na Caminu sam zagrlio Boga“

Objavljeno: 15.11.2019

SENJ - U sklopu Mjeseca hrvatske knjige u Gradskoj knjižnici Senj predstavljena je knjiga Tomislava Birtića „Na Caminu sam zagrlio Boga“.

Tomislav Birtić novinar je i književnik iza kojega je već zavidan broj izdanih djela široke tematike. Najpoznatija su mu Četiri ručka, Dnevnik malog ulagača, Krvavo plavo, Navučen na narkićku, Smršavio sam 40 kila i ne debljam se, Šetnje s Bogom u gojzericama, Za svaki slučaj.

Birtić je senjskoj publici predstavio svoju novu knjigu „Na Caminu sam zagrlio Boga“ koja je inspirirana 800 kilometara dugim hodočašćem. Autor je prehodao zahtjevnu hodočasničku rutu prema grobu Sv. apostola Jakova u Santiago de Composteli, poznatoj kao – Camino i nakon nje iznjedrio ovo zanimljivo, vrlo čitano djelo. Na dvjestotinjak stranica Tomislav je iznio brojne anegdote, smiješne i tužne priče i podijelio s čitateljima važne unutarnje spoznaje koje je osvijestio za vrijeme puta.

Predstavljajući knjigu autor je publici na duhovit i zanimljiv način opisao svoje putovanje, podijelivši pritom i brojne pragmatične savjete, no naglašavajući ponajviše emocionalni aspekt puta koji mu je u život unio brojne nove spoznaje: o dobivanju i pronalasku sebe, o snazi ljubavi, o oslobađanju od straha, o važnosti oprosta, o zagrljaju s Bogom kojega je doživio i koji ga je usrećio i oplemenio.

Promociju je svojim prigodnim nastupima uljepšala klapa Senjkinje.

Knjižnica od srca zahvaljuje: autoru Birtiću na gostovanju i predstavljanju knjige, Senjkinjama na krasnoj glazbenoj kulisi, medijima na praćenju i posjetiteljima na dolasku i pažnji.

A.P.R. 

 

 

 

 

Novalja.coom