Lika nekretnine

Održan Projektni dan: „U ritmu glagoljice. Uhvati ritam!“ u Osnovnoj školi Silvija Strahimira Kranjčevića u Senju

Objavljeno: 15.11.2019

SENJ - Glagoljica je važan simbol senjskog i hrvatskog identiteta i treba ju poznavati. U okviru manifestacije Dani glagoljice u Senju, u Osnovnoj školi Silvija Strahimira Kranjčevića u Senju, održan je Projektni dan: „U ritmu glagoljice. Uhvati ritam!“

Na zabavan, a isto tako i poučan način, učenici su na radionicama povezali glagoljsko pismo sa senjskom kulturnom, književnom i glazbenom baštinom (stvaralaštvom Vjenceslava Novaka, Krešimira Stanišića, Miroslava Kovačevića, Frana Šojata) i sa ulicama senjske gradske jezgre koje čuvaju monumentalne portale s uskočkim reljefima i simbolima. Svojim kreativnim i zanimljivim radovima učenici su ukrasili prostor i pano škole, a kroz kviz su pokazali da su u mogućnosti naučeno primijeniti i na zabavan način.

Nakon radionica, koje su održane u prostorima osnovne škole, program je nastavljen u dvorani Pučkog otvorenog učilišta Milutina Cihlara Nehajeva u Senju gdje je održano predstavljanje knjižice „Senjske književne šetnje – Vjenceslav Novak“.

“Senjske književne šetnje” imaju za cilj na zanimljiv i kreativan način čitatelja prošetati kroz život i djelo Vjenceslava Novaka, a radovi učenika sadržani u ovom biltenu nastali su pod vodstvom prof. Ane Nekić, glavne urednice izdanja.

Kroz polusatni zanimljivi program, učenici su čitajući, recitirajući, glumeći i svirajući, publiku podsjetili na veličinu i važnost lika i djela velikog senjskog i hrvatskog književnika.

Program predstavljanja osmislile su i realizirale prof. Ana Lukin i prof. Tamara Farkaš.

GS / I.B. 

Novalja.coom