Lika nekretnine

Započeo 32. Forum poslovanja nekretninama

Objavljeno: 29.11.2019

ZAGREB - Jesenski, 32. Forum poslovanja nekretninama, u organizaciji Udruženja poslovanja nekretninama Hrvatske gospodarske komore, održava se danas u hotelu Sheraton u Zagrebu.

Svrha je organizacije Foruma educirati o poslovanju nekretninama članice Komore i sve institucije i stručnjake uključene u područje poslovanja nekretninama te ih informirati o novostima u važećoj zakonskoj regulativi. Riječ je o središnjem događanju industrije poslovanja nekretninama koje pridonosi razvoju i boljoj poziciji struke na tržištu Republike Hrvatske i u regiji te povećanju znanja svih sudionika iz ovog područja.

U fokusu Foruma su konkretne teme koje mogu unaprijediti svakodnevno poslovanje u novim uvjetima na tržištu i rezultirati boljom produktivnošću.

Glavne teme Foruma su sljedeće:

  • Sudska praksa sa osvrtom na Zakon o posredovanju u prometu nekretnina i Zakon o obveznim odnosima, Dragan Katić, Vrhovni sud RH;
  • GDPR - Opća uredba o zaštiti podataka i obveze posrednika u prometu nekretninama vezane uz zaštitu osobnih podataka, Maja Šutalo, odvjetnica;
  • Zakon o sprječavanju pranja novca i financiranja terorizma, Jadranka Brlić, Financijski inspektorat;
  • Tržište nekretnina – očekujemo li nekretninski balon?, prof. dr. sc. Josip Tica, Ekonomski fakultet u Zagrebu;
  • Obrazovanje u nekretninama - Specijalistički poslijediplomski studij Tržište nekretnina, Ekonomski fakultet u Zagreb;
  • Google Analytics i Google Ads, Escape  d.o.o.;
  • Lifestyle-motivacijsko predavanje, Korado Korlević, Znanstveno edukativni centar Višnjan;
  • A što Vi prodajete – nekretninu ili doživljaj?, Dalibor Šumiga, Promosapiens d.o.o.

U panelu posrednika bit će govora kako su subvencije utjecale na tržište, kuda ide tržište nekretnina u idućih 5 godina i o najboljoj praksi-ponašanju agenata u prometu nekretnina, primjeri onih koji profesionalno rade i obavljaju posredovanje sukladno Kodeksu Etike.

Na Forumu se okupilo oko 560 sudionika, a kako bi ovaj Forum prošao bez predstavnika iz Ličko-senjske županije? Pa naravno da ne može proći samo tako.

M. K.

 

Novalja.coom