Lika nekretnine

Konferencija povodom Adventa i Božićnog sajma

Objavljeno: 29.11.2019

OTOČAC – Jučer je u Turističkoj zajednici Grada Otočca održana konferencija za medije glede nadolazeće Božićne čarolije u Gackoj (zamjećujemo da su brojni drugi „preuzeli“ tu sintagmu, naročito u susjednim sredinama, što samo svjedoči da je odabir Turističke zajednice Otočac i te kako bio dobar). A o Adventu u Otočcu govorili su predsjednik Turističke zajednice Stjepan Kostelac, predsjednik Županijske komore Otočac Joso Brajković, direktorica Turističkog ureda Turističke zajednice Grada Otočca Mladenka Orešković i Irena Banić, viša stručna suradnica Županijske komore Otočac.

Manifestacija "Advent u Otočcu" tijekom prosinca nudi bogat sadržaj na gradskim lokacijama te Božićni sajam u Školsko športskoj dvorani Srednje škole u Otočcu.

Za vrijeme trajanja adventa bit će priređena brojna događanja za djecu, božićni koncerti, promocija knjige, športska događanja, kulturno umjetnički program kroz četiri nedjelje u došašću te doček Nove godine za male i velike.

Sve započinje ovu nedjelju oko 19 sati nakon svete mise paljenjem prve adventske svijeće na Trgu dr. Dražena Bobinca gdje će vjerni narod zagrijati KUU Gacka iz Lešća, uz kuhano vino kao omiljeno adventsko piće ugostiteljskog obrta Dami. Turistička je pripremila prigodne adventske čaše koje su podijeljene otočkim ugostiteljima. Kroz nedjelje u Došašću nastupat će i FD Otočac, KUD Dangubice Kuterevo te T.S. Patrioti.

A nastavlja se 4. Međunarodnom konferencijom o ženama u poduzetništvu „Žene i točka“, koja će biti održana sna sam dan sv. Nikole, 6. prosinca u Hotelu Zvonimir u Otočcu.

Kruna  adventa je svakako 13. Božićni  sajam  koji će zasjati sa  širokom, sajamskom ponudom tradicionalnih proizvoda i rukotvorina te kulturno zabavnim programom oba dana sajma. Bit će to međunarodni sajam. Domaćini će oživjeti bogatu zanatsku i trgovačku tradiciju, ponuditi tradicionalne proizvode i rukotvorine, te prirediti kulturno – zabavni program.

Također će biti održana i humanitarna akcija Kaput toplog srca te Božićni show otočkih frizera. Dječji program je bogat tako da najmlađe očekuje božićni disko s animatorima; nastup mališana iz DV Ciciban, doček Djeda Božićnjaka te fotografiranje s njim i vilenjacima. Tu su i darovi za najmlađe te buvljak dječjih igračaka. 

Osim brojnih adventskih događanja, Otočac nudi nezaboravan doček Nove godine – u podne za djecu na Trgu dr. Dražena Bobinca, a u večernjim satima za odrasle uz Grupu Mirakul. Dalo se još toga čuti na ovoj konferenciji, o tome u idućim javljanjima.

M.K.

Novalja.coom