Lika nekretnine

Dan Caritasa - misa i dar potrebitima

Objavljeno: 16.12.2019

GOSPIĆ - Na treću nedjelju Došašća kada cijela Crkva obilježava Dan Caritasa, 15. prosinca 2019. u gospićkoj katedrali euharistijsko slavlje predvodio je biskup u miru mons. Mile Bogović, a koncelebrirali su ravnatelj Biskupijskog Caritasa Luka Blažević, Mario Vazgeč, Mišel Grgurić, asistirao je đakon Bruno Lovaković. Pjevao je katedralni zbor pod vodstvom Franje Puškarića.

Na početku prisutne je pozdravio ravnatelj Caritasa Luka Blažević te istaknuo: “Živimo u vremenu u kojem nas zahvaća virus konzumerizma. Ne smijemo darove svoditi na ono izvanjsko, nego na ono unutarnje. U Caritasu smo svi važni to znači i oni koji će s ljubavlju dati i oni koji će primiti i najmanji dar. Važna je ljubav, a to je zapravo, Caritas. Ovih božićnih dana trebali bismo ponajprije biti dar, biti ljubav jedni drugima. Bog je nama dao najviše što je mogao. Tako činimo i mi kada darujemo sebe, svoje vrijeme, svoje darove, svoju brigu za one u potrebi, siromašne, bolesne, beskućnike, ostavljene, zapuštene, ili one koje je pogodila neka životna nedaća.“

-Caritas ne znači darivati stvari. On znači darivati sebe. Stvari mogu biti samo izraz tog osobnog darivanja. Kada to izražavaju, onda su darivanje. Mogu biti i prijevara, kao „jabuka u raju zemaljskom“. Roditelji ne ljube svoju djecu u onoj mjeri koliko ih materijalno zbrinjavaju. Ni mi svoju braću. Nema milijunaš veću mogućnost ljubavi prema drugima- kazao je biskup Bogović.

Nakon mise u dvorani Caritasa biskup Bogović uručio je u ime biskupije novčani dar i pomoć u hrani obiteljima u potrebi. Primilo ih je deset obitelji iz župa Gospićko-senjske biskupije: Vratnika, Senja, Cetingrada, Rakovice, Ogulina, Plaškog, Korenice i dvije iz Gospića.

GSB/M.K.

 

Novalja.coom