Lika nekretnine

Suze rone za Titom i komunizmom i „odgajaju“ studente

Objavljeno: 17.12.2019

Predsjednička kandidatkinja Katarina Peović drži da unatoč brojnim nepravilnostima nitko nije odgovarao za kriminalnu privatizaciju koja je za sobom ostavila brojne nezaposlene i devastiranu ekonomiju. Po njoj, takav se scenarij odvija i u Đuri Đakoviću kojega je nazvala poduzećem koje je dokazalo da je u stanju dobro poslovati.

”Uništava se namjernim lošim poslovanjem i isisavanjem novca”, rekla je Peović dodajući da se manipulira i Kraševim radnicima koji su pod pritiskom prodavali dionice. Peović se pred gradilištem Spomenika domovini obratila predstavnicima medija na konferenciji nazvanoj Spomenik društvenoj imovini, a na kojoj joj se pridružila Rada Borić i Vesna Konigsknecht. Prema riječima Rade Borić Hrvatska je danas zemlja na europskoj periferiji koju zapadni kapitalistički centri rabe kao izvor jeftine radne snage te za plasman svojih proizvoda. Za to vrijeme, vlada predstavlja izvršitelje briselskih i MMF-ovih direktora o zatvaranju preostale  industrije i uvođenju tržišne logike u sve pore društva, uključujući zdravstvo i obrazovanje.

“Tuđmanovi nasljednici i danas nastavljaju njegovu antidemokratsku tradiciju potkopavajući društvene temelje poput antifašizma i sekularizma, a on je autoritarni vođa od kojega se sve više nastoji proizvesti mit revizijom onoga što se zbilja dogodilo – legalizirana pljačka, podjela Bosne i Hercegovine i jedno autoritarno izolirano društvo”, naglasila je Borić.

Vesna Konigsknecht smatra da se nacionalizmom nastoji prikriti ono što stoji u temelju hrvatskog i svakog drugog kapitalističkog društva – podjela na klase s različitim i često suprotstavljenim interesima.

“Socijalistička Hrvatska nije bila idealna, ali je predstavljala bolje i pravednije društvo. Upravo te elemente, poput društvenog vlasništva, nastojimo vratiti”, rekla je.

Dnevno.hr

Novalja.coom