Lika nekretnine

Predbožićni susret svećenika u biskupiji

Objavljeno: 18.12.2019

GOSPIĆ - U Gospiću je 16. prosinca održan redoviti predbožićni susret svećenika Gospićko-senjske biskupije. Prvi dio susreta bio je u katedrali, gdje su svećenici najprije zajedno molili Srednji čas. Slijedilo je pokorničko bogoslužje, koje je predvodio don Mate Kujundžić SDB, župnik na Plitvicama, a potom su svećenici imali prigodu za sakrament pomirenja.

Drugi dio svećeničkoga druženja upriličen je u velikoj dvorani biskupskoga ordinarijata, gdje su se okupili gotovo svi svećenici djelatni u biskupiji, zajedno s biskupima mons. Zdenkom Križićem, ordinarijem, i dr. Milom Bogovićem. Okupljene je najprije kratko pozdravio generalni vikar Marinko Miličević pa je predstavio gosta dr. sc. Marija Tomljanovića, profesora Teologije u Rijeci i župnika u Crikvenici te najavio temu predavanja – Evangelizirati svećeničkom dobrotom. Zatim je, aktualizirajući poruku Božića, koja se sjajno uklapa u temu predavanja, istaknuo veličinu i značenje poniznosti u svećeničkom svjedočenju.

U nastavku susreta, nakon kratkoga odmora, biskup Zdenko je svećenicima čestitao Božić, zaželjevši im obilje radosti i blagoslova, te im je zahvalio za predano služenje Božjemu narodu kojemu su poslani.

GSB/M.K.

 

Novalja.coom