Lika nekretnine

Održane čak tri sjednice u TZ Ličko-senjske

Objavljeno: 21.12.2019

GOSPIĆ – U četvrtak su u Gospiću održane čak tri sjednice, najprije je održana konstituirajuća Skupština Turističke zajednice Ličko-senjske županije, na kojoj je izabrano Turističko vijeće, potom je održana sjednica novog Turističkog vijeća, a onda kada je ono utvrdilo program i plan rada za sljedeću godinu, održana je i druga sjednica Skupštine TZ Ličko-senjske županije, na kojoj je taj plan i program prihvaćen. Izgleda komplicirano, a zapravo nije, tek je logičan slijed postupanja koji se događa eto svake četvrte godine kada se biraju nova tijela turističkih zajednica.

Dakle, najprije je konstituirana Skupština Turističke zajednice Ličko-senjske županije. Svaka turistička zajednica nižeg ranga (gradske i općinske turističke zajednice) predložile su sukladno svojoj veličini, bolje rečeno snazi turizma na njihovom području, onoliko članova koliko im pripada. Tako na primjer TZ grada Novalje pripadaju tri člana Skupštine, no ova turistička zajednica nije odradila proces kandidiranja pa su ta tri mjesta ostala upražnjena dok to ne učini (ne će joj se valjda dogoditi da bude raspuštena kao TZ grada Gospića), općini Plitvička jezera i gradu Senju pripadaju dva mjesta, ostalima po jedno mjesto. Svoje mjesto su po prvi put našle i neke turističke zajednice koje su nedavno osnovane, poput Turističke zajednice općine Vrhovine. Skupština je iz svojih redova odabrala članove Turističkog vijeća, a neki su već članovi snagom zakona, poput predsjednika Turističke zajednice, a to je župan, zatim predstavnici Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske obrtničke komore. Također je Skupština na prvoj sjednici odabrala i dva izaslanika u Hrvatsku turističku zajednicu.

Nakon što je Turističko vijeće izabrano, ono je u novom sazivu odradilo svoju prvu sjednicu. Razmotren je i usvojen Programa rada sa financijskim planom za 2020. g., zatim su prezentani dokumenti Strategije razvoja turizma Ličko-senjske županije, usklađene su i osnovice za obračun plaće djelatnika Turističkog ureda Turističke zajednice Ličko-senjske županije s osnovicom za obračun plaća u javnim službama i donesena odluka o imenovanju povjerenika za Turističku zajednicu grada Gospića.

Nakon završetka sjednice Turističkog vijeća, opet je zasjedala Skupština Turističke zajednice Ličko-senjske da bi usvojila Programa rada sa financijskim planom za 2020. g.

Ovime su za ovu godinu ispunjene sve zakonske procedure što se tiče Turističke zajednice Ličko-senjske županije. I njoj ne prijeti opasnost od – raspuštanja.

M.K.

 

Novalja.coom