Lika nekretnine

Otvoren 13. Božićni sajam u Otočcu

Objavljeno: 21.12.2019

OTOČAC – Točno u podne otvoren je 13. Božićni sajam u Otočcu. Samo sajmovanje je, naravno, počelo ranije, no sama svečanost otvaranja sajma je određena za 12 uri. Na samom početku hrvatsku himnu Lijepa naša domovino otpjevala je mješovita pjevačka skupina Folklornog društva Gackoga pučkog otvorenog učilišta pod dirigentskom rukom njihove voditeljice Verice Dasović. Potom se izlagačima i nazočnoj publici obratila direktorica Turističkog ureda Turističke zajednice Grada Otočca Mladenka Orešković, čime je sajam bio i otvoren. A msgr. Tomislav Šporčić, otočki župnik, imao je prigodnu službu riječi, ipak je ovo Božićni sajam koji se, eto, održava u zadnjem vikendu prije samog Božića.  

A na sajmu je svoje proizvode izložilo ne samo za vidjeti nego i za ponešto prodati preko 50 izlagača gotovo iz svih hrvatskih krajeva. Ima tu božićnih i drugih dekorativnih ukrasa, nakita, drvenih ekoloških igračaka, meda i mednih proizvoda, pića, kozmetike, maslinova i drugih vrsta ulja, ljekovitih čajeva, odjeće i obuće, ma svega ima.

Za zabavu se na početku pobrinuo sastav GS Big Band iz Gospića. Prigodne glazbe ne manjka, sve je u predblagdanskom okružju. Izlagači i prodavači su zadovoljni, oni ipak preferiraju zatvorenu (i toplu) dvoranu, za razliku od otvorenih kućica ili šatora. No, mora se reći, da je dopodne jaka kiša, koja je u Gackoj pljuštala, donekle pokvarila ugođaj, no kako je prognoza vremena takva da će do kraja dana kiša jenjati, odnosno i prestati, naravno da nije kasno posjetiti sajam u poslijepodnevnim i večernjim urama. Večeras će u 19 uri započeti božićni show otočkih frizera, a sajam će biti prvog dana zatvoren u 20 uri.

Ali to nije sve, događanja ne prestaju, na trgu popa Marka Mesića (mala placa) se odmah nastavlja program uz DJ DADDY COOL & THE BOGGIE STARS RETRO CRISTMAS.

Naravno sutra, u nedjelju, sajam se otvara u 10 uri i posvećen je mahom djeci.

M.K.

 

Novalja.coom